Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyası kapsamında, tüketicilere verilecek mesajları istişare edebilmek için "Türkiye'de İsrafsız Mutfak İçin" paneli düzenlendi.
Bakanlığımız merkez teşkilatı, il ve ilçe müdürlüklerimiz, üniversiteler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 600 kişilik bir katılımla gerçekleştirilen ve
Genel Müdürümüz Aylin Çağlayan Özcan'ın açılış konuşmasını yaptığı panelde, FAO'yu temsilen Kıdemli FETUR Program Destek ve Proje Koordinatörü Mehmet Tarakçıoğlu da yer aldı.
Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çifçi, önümüzdeki günlerde İl ve İlçe Müdürlüklerimize dağıtılacak olan Gıdanı Koru Mutfağım Konseptinin sunumunu gerçekleştirdi.
Panel kısmında ise, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aziz EKŞİ moderatörlüğünde Prof. Dr. Fügen DURLU ÖZKAYA (Ankara Hacı Bayram Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı), Doç. Dr. Ümit SORMAZ (Necmettin Erbakan Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı), Dilara KOÇAK (FAO Destekçisi, Beslenme ve Diyet Uzmanı), Uğur GÖMEÇ (Şef) ve Özkan ŞEN'in (Şef) katılımlarıyla "Türkiye'de israfsız mutfak için neler yapılmalı?"sorusunun cevabı arandı.
Panelin kaydına ulaşmak için: https://bit.ly/31FE1Vl