Türkiye'de, gıda bankacılığının teşvik edilmesi ve mevcut gıda bankacılığı kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde, online Gıda Bankacılığı Çalıştayı gerçekleştirildi.
Geniş bir paydaş kitlesi ile gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmalarını Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve FAO Türkiye Temsilcisi Dr. Viorel GUTU yaptı.
Bu sunuşların ardından çalıştay, "Sosyal Belediyecilik ve Gıda Bankacılığı" ve "İyi Uygulama Örnekleri" başlıklı oturumlarla devam etti.
Moderatörlüğünü TBB Genel Sekreteri Birol Ekici'nin yaptığı "Sosyal Belediyecilik ve Gıda Bankacılığı" başlıklı 1. Oturumda, Genel Müdürümüz Aylin Çağlayan Özcan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık panelist olarak yer aldı. Genel Müdürümüz, çalıştaydan beklenen çıktıları belirterek, Gıda Bankacılığı sistemini daha iyi hale getirmek için bütün önerilere açık olunduğunu dile getirdi.
Moderatörlüğünü Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kuruu Başkanı Berat İnci'nin'nin yaptığı "İyi Uygulama Örnekleri" başlıklı 2. Oturumun panelistleri ise KIZILAY Derneği Genel Müdürü İbrahim Altan, Beylikdüzü El Ele Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Elif Necla Türkoğlu, Hatay Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Metin, Beyoğlu Sosyal Market Vakfı, Market Sorumlusu Hasan Tahsin Ülker ve Fazla Gıda CEO & Kurucu Ortağı Olcay Silahlı oldu.