Bakanlığımızca 17 Haziran 2022 tarihinde Gastronomi Marka Akademisinde 14. Gıdanı Koru Mutfak Atölyesi düzenlendi. Atölyemize Konak Kaymakamı Sayın Gökhan GÖRGÜLÜARSLAN, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Ahmet Volkan GÜNGÖREN, İzmir Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Sayın Oktay DARCAN, Konak İlçe Müdürü Sayın Ruhşan ÖZDEMİR ÇİFÇİ'nin yanı sıra Bakanlığımız Merkez ve İl Teşkilatında görev yapan üst düzey yöneticiler, FAO yetkilileri, uzmanlar, akademisyenler ve sosyal medya temsilcileri katılım sağladı.
Balmumu Lokantası İşletmecisi Sayın Ahmet GÜZELYAĞDÖKEN ile Double Tree By Hilton Şefi Sayın Olcay KAYGUSUZ şefliğinde, şekli bozuk sebzelerden Sebzeli Körili Tavuk ve bayat ekmekten Ekmek Aşı pişirildi.
Etkinliğin devamında sıfır israf prensibiyle hazırlanan yemekler tadılırken Genel Müdür Yardımcımız sosyal medya temsilcilerine Gıdanı Koru kampanyası hakkında bilgi verdi.