T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

3. “SFS-MED” BAĞIMSIZ GIDA SİSTEMLERİ ZIRVESİ DİYALOĞU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayın Tarihi : 10.12.2021

​3. "SFS-MED" Bağımsız Gıda Sistemleri Zirvesi Diyalogu, "Akdeniz'de Sürdürülebilir Gıda Sistemlerinin Geleceğine Dair Yollar (Pathways for the future of Sustainable Food Systems in the Mediterranean)" temasıyla 9 Aralık Perşembe günü çevrimiçi olarak düzenlendi. Etkinlikte Genel Müdürümüz Aylin Çağlayan Özcan, BM Gıda Sistemleri Zirvesi Kıdemli Danışmanı ve 4SD Stratejik Direktörü David Nabarro moderatörlüğündeki, Zirve sonrası ülke ve bölge perspektifleri konulu  yuvarlak masa oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

Genel Müdürümüz, Birleşmiş Gıda Sistemleri kapsamında hazırlanan "Sürdürülebilir Gıda Sistemlerine Doğru Türkiye'nin Ulusal Yol Haritası", nasıl uygulanacağı, ulusal yol haritasının uygulanmasına ilişkin paydaşlarla işbirliği ve ulusal diyaloglar sonucu belirlenen çok taraflı ve karmaşık eylemlerin nasıl önceliklendirilebileceğine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Yuvarlak masa oturumuna Genel Müdürümüz dışında, İtalya'dan Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Bakanlığı, Kalkınma İşbirliği Genel Müdürü Büyükelçi Giorgio Marrapodı, Arnavutluk'tan Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ermira Gjeçı, Mısır'dan Dışişleri Bakanlığı, Çok Taraflı İlişkiler ve Uluslararası Güvenlik Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ehab Badawy ulusal diyalog koordinatörü olarak katılırken, EBRD'den SEMED Tarımsal İşletme Başkanı Tarek El Sherbını, Arap Kadınlar Örgütü (AWO)'dan Genel Müdür Fadia Kıwan, EIT Food'dan Direktör Begoña Perez Vıllarreal, Vic-Central University of Catalonia'dan BETA Teknoloji Merkezi Müdürü Sergio Ponsá Salas ise paydaş temsilcileri olarak katılım sağladı.

Üçüncü diyalog BM Gıda Sistemleri Zirvesi'nin akabinde Akdeniz'de daha sürdürülebilir gıda sistemleri için ulusal ve bölgesel düzeyde işbirliği için geleceğe yönelik fikir alışverişinde bulunmaya ve fırsatları tanımlamaya müsaade ederek ulusal ve bölgesel çabaların değerlendirilmesine olanak tanıdı.