T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Komisyonu (CACFish)’nun Altıncı Oturumu İzmir’de gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 30.10.2018

    Sürdürülebilir balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin desteklenmesine yönelik, ortak bir yönetim oluşturulması amacıyla ülkemizin önderliğinde kurulmuş olan, Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri arasında, su ürünleri ile ilgili mevcut deneyimlerin paylaşımını ve doğal su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını hedefleyen "Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Komisyonu (CACFish)"nun altıncı oturumu, 15-18 Ekim 2018 tarihleri arasında, İzmir'de gerçekleştirilmiştir.

    İzmir'de gerçekleştirilen oturuma ülkemiz, Komisyon Birinci Başkan Yardımcısı olarak Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. M. Altuğ ATALAY, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay TÜRKYILMAZ, Yetiştiricilik Daire Başkanı Özerdem MALTAŞ ve Mühendisler Binnur CEYLAN, Mürsel YILMAZ ve Aziz Baran YILMAZ'dan oluşan bir heyetle katılmıştır.

    CACFish Sekreteri Victoria CHOMO, Atilla ÖZDEMİR, Disa VURDEM, Eva KOVACS, Olga PETROVA ve Zsofia HORVATH, oturuma CACFish Sekretaryası olarak katılım sağlamıştır.

    Toplantı, üye ülkeler Azerbaycan, Ermenistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Türkiye; gözlemci ülke olarak Arnavutluk, Bosna-Hersek, Çin, Kazakistan, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Sırbistan ve Ukrayna; uluslararası kuruluşlardan Avrupa Balıkçılık Organizasyonu (EUROFISH), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) temsilcilerinin iştirakleriyle  bugüne kadar düzenlenen en yüksek katılımlı oturum olmuştur.

     Dört gün süren oturumda, Komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verilmiş, Komisyon bünyesinde bir alt komite olarak oluşturulan Teknik Danışma Komitesi (TAC)'nin bilimsel ve teknik tavsiyeleri görüşülerek değerlendirilmiş ve oturumlararası dönemde gerçekleştirilecek faaliyetler ve bütçe belirlenmiştir.