T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İÇ SULAR SU ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAY’I ELAZIĞ’DA YAPILDI

Yayın Tarihi : 21.2.2019

13-14 Şubat 2019 tarihleri arasında Elazığ'da iç sular su ürünleri çalıştay'ı yapıldı. Su ürünleri yetiştiriciliği, potansiyeli, mevcut durumu ve su ürünleri sektörü sorunlarının ele alındığı çalıştay'da söz alan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz;" Türkiye'nin Üç tarafı denizlerle çevrili, farklı iklim kuşaklarını ve her biri kendine özgü türlere ve doğal ekosistemlere sahip farklı biyocoğrafik bölgeleri bünyesinde barındıran stratejik bir coğrafyada olduklarına vurgu yapan Yılmaz;

" İnsanlar tarih boyunca sınırsız ihtiyaçlarını sınırlı kaynaklarla telafi etme yoluna gitmiştir. Bu kaynaklarla; bugün dünya üzerinde yaşayan insanların ihtiyaçları karşılanabildiği gibi, gelecekteki insanlarında bu kaynaklardan hakkı olduğunu, avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri üretim miktarlarında dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de, bazen yıldan yıla dalgalanmalar olabilmekte ve bununda su ürünlerine olan talebin yetiştiricilik yoluyla karşılanabileceği, su ürünleri yetiştiriciliğinin yıllık büyümesi, geçtiğimiz yıllar içerisinde bazı dünya ülkelerinde düşüş göstermesine karşın, özellikle Afrika ve Asya'da olmak üzere, ülkemizin de içinde olduğu en hızlı büyüyen gıda üretim sektörü olmuştur.  Elazığ ilimiz bu konuda bu potansiyele sahip olması münasebetiyle Türkiye birincisi olmasını sürdürmektedir. İhracatımız tarımsal hasılat içerisinde 16 milyar dolar bunun 1 milyar doları civarında sadece su ürünler kısmından gerçekleştirmekteyiz. "diye konuştu.