T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TÜRKİYE’DE İLK SERTİFİKALI ORGANİK BUĞDAY TOHUMLUĞU HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayın Tarihi : 29.07.2022

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün "Organik Tohum Olsun Bol Bol Bereket Olsun" Projesi ile Türkiye'de ilk sertifikalı organik buğday tohumluğu hasadı gerçekleştirilmiştir.

Konya İli Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen sertifikalı organik buğday tohumu üretiminde Sakarya Mısır Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce geliştirilen Halis ve Bahri Dağdaş, Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce geliştirilen Ekiz yerli ekmeklik buğday çeşitleri kullanılmıştır.

Düzenlenen tarla günü programına Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet HASDEMİR, Genel Müdür Yardımcısı Cengiz BUDAN, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak EGESEL, Tohumculuk Daire Başkanı Sezgin KARADENİZ, Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali ERGİN, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih ÖZDEMİR, Konya Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversiteleri öğretim üyeleri, birim müdürleri, ziraat odası temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katılmıştır.

Gerçekleştirilen buğday hasadından sonra Ereğli ilçesindeki organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan işletmelere ziyaretler ve Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında yetiştirilen ayçiçeği parsellerinde incelemelerde bulunulmuştur.