1. Farklı sulama seviyelerinde biyo gübre uygulamalarının fidan gelişmesine etkisi ve bu etkinin türlere göre değişkenliği
2. Biyogübre uygulamasının fidanların su tüketimine etkisinin olup olmadığı ve bu etkinin türlere göre değişkenliği
3. Fidanların gelişmesine ve su tüketimine etkisi bakımından biyo gübreler ve mikoriza arasında farklılıkların olup olmadığı ve bu farklılıkların türlere göre değişkenliği
4. Sulama, biyo gübre, mikoriza işlemlerinin fidanların gelişmesi üzerine olası etkilerinin beslenmeleri üzerine etkileri belirlenecektir.
2017 yılında deneme deseni alanı tesis edilmiş, fidan dikimleri yapılmış, ihata işlemi yapılmış ve proje sahasında damlama sulama sistemi kurulmuştur.
Projede materyal olarak; ceviz, badem ve kurt üzümü (goji berry) türlerinden toplam 324 adet fidan dikilmiştir.
Türkiye genelinde erozyona maruz bütün alanlarda etkin bir şekilde erozyonla mücadele gayesiyle ilgili kurum ve kuruluşların katılımlarıyla erozyon kontrolü, ağaçlandırma, rehabilitasyon, mera ıslahı çalışmaları ve bakım çalışmaları yürütülmektedir. Tüm bu çalışmaların temel başlangıç noktası toprak hazırlığıdır.
Bu projede, yarı kurak bir ekosistemde erozyon kontrolü ve ağaçlandırma çalışmalarında ekolojik, ekonomik ve yüksek başarıyı sağlamak için uygulanan farklı toprak işleme yöntemlerindeki 0 - 20, 21-40, 41-90 cm derinlik kademelerinde tutulan su miktarının belirlenmesi ve topraktaki nem değişiminin izlenmesi hedeflenmektedir.
Bu proje kapsamında yarı kurak bir ekosistemde, farklı toprak işleme yöntemlerinin toprakta su depolama kapasiteleri incelenerek, en uygun toprak hazırlığı yöntemi belirlenmeye çalışılacaktır.
2017 yılında deneme deseni oluşturulmuş, toprak işleme yöntemleri yaptırılarak elektronik ölçüm sistemleri bu alanlara yerleştirilmiştir. Ayrıca deneme alanı ihata edilerek meteoroloji istasyonu kurulumu yapılmıştır.
7. Marjinal (Tuzlu-Alkali) Ve Rüzgar Erozyonundan Etkilenmiş Alanlarda Bazı Baklagil Ve Buğdaygil Yem Bitkilerinin Adaptasyonu Projesi
Kuraklık ve çoraklık sorunlarının yaygın olduğu iç Anadolu Bölgesi’nde arazilerin iyileştirilmesi ve çölleşmenin engellenebilmesi için kullanılabilecek bazı baklagil ve buğdaygil yem bitkilerinin tespit edilmesi hedeflenmektedir.
Projede alanında, yem değeri yüksek erozyonu önleme potansiyeli yüksek olan buğdaygil ve baklagil yem bitkilerinden: Otlak arpası (Elymus junceus), Korunga (Onobrychis sativa), Otlak ayrığı (Agropyron cristatum), Patlangaç(Colutea arborescens), Mavi ayrık (Agrapyron intermedium), Sarı çiçekli gazal boynuzu (Lotus corniculatus), Yonca(Medicago sativa) bitkileri kullanılmıştır
Sahada yıllık izlemeler yapılarak 2020 yılında sonuç raporu düzenlenecektir.
8. Burdur, Gediz ve Büyük Menderes Havzalarında Oyuntuların Oluşumu Ve Rehabilitasyonu Projesi
Jeomorfolojik evrim dikkate alınarak araştırma sahasındaki oyuntuların nasıl oluştuğunun ortaya çıkarılması ve oyuntuların boyutlarına göre sınıflandırılmasının amaçlandığı projede, oyuntularda erozyonun asgari düzeye indirilmesi için gereken sınaî tesislerin projelendirilmesi ve ağaçlandırılacak alanlarda tür seçimi belirlenmesi konusunda önerile ortaya koyulacaktır.