Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı el sanatları eğitim merkezlerinde üretilen eserler Ankara'da üçüncü kez vatandaşların beğenisine sunuldu. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserler vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı el sanatları eğitim merkezlerinde üretilen eserlerin yer aldığı 3. El Sanatları Sergisi açıldı. Bilecik, Düzce, Elâzığ, Kastamonu, Mersin Silifke, Atatürk ve Sivas el sanatları eğitim merkezi müdürlüklerindeki kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergi ile alıcılarını da buldu. Birbirinden eşsiz eserlerin yer aldığı sergi 3 gün ziyaretçilerini ağırladı.
Sergi açılışında konuşan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, bakanlık olarak çiftçilere yeni meslekler edindirdiklerini belirtti. Başkan Çolakoğlu ayrıca eserlerin tarihle bağlantı kurduğuna dikkat çekerek “bizden sonra gelecek nesiller atalarını tanımak için bu tarz eserleri araştırarak köklerini görebilecek." dedi.
Bakanlık Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Kadir Gurbetci de yaptığı konuşmada eğitimlerle sanatın gelecek nesillere aktarıldığını belirtti.