T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

​Kadın kooperatiflerin güçlendirilmesi için üç bakanlık bir araya geldi

Yayın Tarihi : 31.01.2023
"Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi 2. Yönlendirme Toplantısı" Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının ev sahipliğinde Ankara'da yapıldı. Toplantıda kooperatiflerin kadınların güçlendirilmesi için önemli bir araç olduğu vurgulandı. Kurumlar arası iş birliğiyle kadın kooperatiflerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için alınacak tedbirler ele alındı.

 "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek Projesi Yönlendirme Toplantısı" Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan ve projenin paydaşları katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının kadın üreticilere çok çeşitli alanlarda destek verdiğini belirten Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, projeyle kadınlar için çok güzel işler yapılabileceğini vurguladı. Projeyi kadınlara verilen eğitimlerle de desteklediklerinin altını çizen Çolakoğlu, "Kadınlarımız için çok güzel işler yapabiliriz. İki Bakanlığımızı dahil ederek söylüyorum. Görev itibarıyla kadınlarımıza, çocuklarımıza, dezavantajlı gruplara hizmet etmek önceliğimizdir. Güç birliği yaparak bu proje doğrultusunda ülkemizin insanına hizmet edebileceğimize inanıyorum." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığıyla imzaladıkları iş birliği protokolünün önemine değinen Genel Müdür Gülser Ustaoğlu ise proje kapsamında kadınların eğitimlerle güçlendirildiğini söyledi.

Kadın kooperatiflerin tüm sektörlerde sosyal ve ekonomik olarak güçlendiğini dile getiren Genel Müdür Ustaoğlu, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadın kooperatiflerinin yalnızca kadınların güçlenmesine yönelik bir proje olarak görmüyoruz. Aynı zamanda gelişmiş ve kalkınan Türkiye yolunda önemli bir ekonomik model olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılında kadın eliyle fark oluşturan yeni ürerim ve ticaret modellerine ihtiyaç olduğuna ve yeni işletme modellerinde de kadın kooperatiflerinin öncü rol oynayacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan da fonların kadınların istihdamının arttırılması için kullanıldığını kaydetti.  Kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çeken Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bir aileyiz. Kadının statüsünün güçlendirilmesi noktasında biz de sektörel operasyonel  programı kapsamında elimizden gelen her türlü desteği Avrupa Birliği fonlarıyla sağlamaya devam ediyoruz."

Proje paydaşlarının katkılarıyla samimi bir havada geçen toplantıda kadın kooperatiflerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için alınacak tedbirler, istihdamın arttırılması için yapılması gerekenler, düzenlenecek eğitim programları gibi başlıklar ele alındı.