5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” nun 23 üncü maddesi gereği 29.12.2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Hazırlama Yönetmeliği‘nin 5.maddesinde belirlenen kriterler çerçevesinde Bakanlığımızca oluşturulmuş Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu (UGKK) ve buna bağlı olarak kurulan Alt Komisyonların görev süreleri dolmuştur. Bu bağlamda Türk Gıda Kodeksi kapsamında hazırlanan mevzuat taslaklarının görüş değerlendirmesini yapmak üzere yeni Alt Komisyonlar oluşturulacaktır.
Söz konusu Alt Komisyonlar, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kuruluşlar, özel sektör ve üniversitelerin konusunda uzman temsilcilerden oluşmakta ve UGKK tarafından onaylanmaktadır.
Bu kapsamda; kurulacak olan alt komisyonların isimleri ve çalışma konuları
Ek-2’de belirtilmiş olup, ilgili bölümlerde görev yapan ve bu komisyonlarda görev almak isteyen akademik personelin iletişim ve uzmanlık alanlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı
Ek-1’deki formu eksiksiz bir şekilde doldurarak
en geç 23/10/2020 tarihine kadar kodeks@tarimorman.gov.tr elektronik posta adresine ve yazı ile Genel Müdürlüğümüze göndermesi gerekmektedir.