“Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 26’ıncı maddesi ve “Risk Değerlendirme Komite ve Komisyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereğince, gıda ve yem güvenilirliği, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı konularında bağımsız, tarafsız şeffaf ve bilimsel esaslara dayalı risk değerlendirme çalışmalarını yürütmek üzere, üyeleri araştırma kurumları, araştırma enstitüleri, üniversitelerin konu ile ilgili fakültelerinin temsilcileri ile gerektiğinde diğer uzman kişilerden oluşan Bilimsel Komite ve Komisyonlar kurulmaktadır. Bu kapsamda kurulan Komisyonlardan biri de Gıda Katkı Maddeleri Komisyonu’dur.
Söz konusu Komisyon; gıda katkı maddeleri, gıda aroma vericileri, gıda enzimleri, işlem yardımcıları ve teknolojik amaçlar için gıdaya eklenen diğer maddelere ilişkin konularda bilimsel görüş oluşturmak, izin prosedürüne tabi ürünler için ilgili mevzuatta öngörülen risk değerlendirme çalışmalarını yürütmekle görevlidir.
Komisyonun 1.Dönem görev süresi 19 Nisan 2021 tarihinde sona ermiştir. İlgili Yönetmelik gereğince 2.Dönem için yeniden teşekkül ettirilecek Komisyonunun; tıp, toksikoloji, beslenme, gıda bilimi ve teknolojisi, gıda kimyası, gıda alerjileri/intoleransı, kimya, biyokimya, istatistik vb. alanlarda çalışan, tercihen risk değerlendirme konusunda deneyimli uzman bilim insanlarından oluşturulması planlanmıştır.
Bu kapsamda, Komisyonda görev almak isteyen bilim insanlarının/uzmanların, başvurularını riskbasvuru.tarimorman.gov.tr adresinden en geç 25 Haziran 2021 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. İhtiyaç duyulması halinde, yapılacak başvurulara ilişkin her türlü soru ve öneriler için risk@tarimorman.gov.tr adresinden Genel Müdürlüğümüz ile iletişime geçilebilecektir.
Başvuru Nasıl Yapılır ?