Ankara Ticaret Odasında 22 Nisan 2019 tarihinde ATO, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Hayvancılık Genel Müdürlüğü işbirliği ile “Et, Süt, Yem Kardeşliği” adlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı ve ATO Yönetim Kurulu üyesi M. Ülkü Karakuş, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Zümrüt Begüm Öger, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Aydın, TÜSEDAD, TARIMKOOP, SETBİR, KÖY-KOOP, HAYKOOP, TÜKETBİR, TÜYEKAD, TDSYMB, SÜTBİR gibi sivil toplum kuruluşlarının Başkanları ve üyeleri, yanında süt, kırmızı et, beyaz et, bitkisel üretim ve yem işiyle uğraşanlar katıldı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan açılış konuşmasında, “her sorunun tartışılarak, konuşularak çözülebileceğini, yeni politikaların oluşumunda, atılacak adımlarda mutlaka sektör paydaşlarının da fikirlerinin alınacağını, sektörün önünü açmak, insan sağlığını korumak amacıyla birlikte hareket etmeyi ilke edindiklerini” vurguladı.