Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı, “Bitkisel Gıda ve Yemin İhracatında Sağlık Sertifikası Düzenlenmesi ve İhracattan Geri Dönen Ürünler İçin Uygulama Yönetmeliği” kapsamında yapılan ihracat kontrolleri ve alıcı ülke talepleri doğrultusunda sertifika düzenlenmesi esnasında ilgili müdürlükler arasında uygulamada birlikteliğin sağlanması ve yaşanan sorunların görüşülmesi amacıyla 23-25 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya’da Bitkisel Gıda ve Yem İhracat Eğitimi düzenledi.
Üç gün süren eğitime, 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü ile ihracat işlemleri ve sertifika düzenlemede görevli Resmi Kontrol Görevlisi katıldı.
Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper’in açılışını yaptığı eğitimde; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, Yönetmelik ve güncellenen Talimatlar ışığında ihracat kontrollerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve yaşanan yeni gelişmeler ile yakın zamanda Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’nin yerini alacak Tarım Bilgi Sistemi (TBS) ve yeni ihracat modülü hakkında Bitkisel orijinli Gıda ve Yem Sınır Kontrolleri Çalışma Grubu Sorumlusu Selim Kaplan, Mühendis Erhan Demir, Mühendis Eray Elçim, Mühendis Hülya Keçecioğlu ve Mühendis Habibe Aslan katılımcılara bilgi verdi.