Ulusal Bitki Sağlığı Komitesinde alınan kararlar gereğince, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığı ile Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanlığınca ortak yürütülen çalışmalar çerçevesinde bitki sağlığı denetimleri yapıldı.
12-13 Ekim 2021’de Antalya’da ve 13-14 Ekim 2021’de İzmir’de yapılan denetimlerde, başta domates ve biber olmak üzere sebze fidesi üretiminin yoğun olarak yapıldığı alanlarda virüs hastalıkları yönünden gerekli bitki sağlığı denetimleri yapıldı.
Denetimlere, Gıda ve Kontrol Müdürlüğünden Mühendisler Ali Murat Erzin, Ersin İlhan, Mehmet Levent Öntepeli, Remziye Demirci Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden Mühendisler Dr. Eda Burcu Küçükhüseyin, Tuğçe Gürkan, Ahmet Dündar ve Adil Koçdemir katıldı.
Bu kapsamda, İl /İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeline yönelik gerekli eğitim çalışmaları yürütüldü, saha kontrollerinde numuneler alınarak analiz yapılmak üzere ilgili laboratuvara gönderildi.