ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • HUKUKİ DAYANAK
    • GKGM TANITIM SUNUMU
    • YÖNETİCİLERİMİZ
    • DAİRE BAŞKANLIKLARIMIZ
    • BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    • PERSONEL TELEFON REHBERİ
    • GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • MEVZUAT
  • FAALİYETLERİMİZ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA İŞLETMELERİ VE KODEKS
    • GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME
    • VETERİNER SAĞLIK ÜRÜNLERİ VE HALK SAĞLIĞI
    • YEM
  • BİLGİ KÖŞESİ
    • RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • HIZLI ERİŞİM
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA HİZMETLERİ
    • YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    • RİSK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Haber

TAM ZAMANLI SAHA TATBİKATI VE SALGIN YÖNETİMİ

14.10.2022 / Gösterim Saysı : 3021 / Arşiv

​3-7 Ekim 2022 tarihleri arasında "Tam Zamanlı Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetimi Eğitimi" Van’da düzenlendi. Senaryo gereği, şap hastalığı çıkan bölgede hastalığı kısa zamanda kontrol altına alabilmek için uluslararası standartlarda ulusal ve yerel kaynaklar kullanılarak, acil müdahale programı çerçevesinde tüm gereklilikler dikkate alınarak uygulandı.

Acil Eylem Planı kapsamında ulusal, yerel hastalık kontrol merkezi, yerel hastalık kontrol merkezi yönetiminde görev yapmak üzere epidemiyoloji, değerleme, itlaf ve imha, temizlik ve dezenfeksiyon, hareket, idari ve mali işler ile basın ve halkla ilişkiler birimlerinden oluşan görev gücü oluşturuldu. Tatbikatla ilgili Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatına (OIE) bilgi verildi.

Şap hastalığı hakkında genel ve özel bilgiler katılımcılara aktarıldı. Hazırlanan senaryo ile masa başı grup çalışmaları düzenlendi. Erken uyarı sistemi, hastalığın hızlı bildiriminin önemi anlatıldı. Numune alma, gönderme teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Şap hastalığının kontrolüne yönelik bölgede alınacak önlemler, biyogüvenlik, biyoemniyet, çevresel koruma tedbirleri, şap hastalığına ilişkin farkındalık ve hazırlık düzeyinin yükseltilmesini içeren ulusal ve yerel önlemler ortaya konuldu. Her bir birime görevleri doğrultusunda saha çalışmaları, mihrak araştırma ve epidemiyolojik inceleme üzerine ayrıntılı ve uygulamalı bilgiler verildi.

Şap Hastalığı Acil Eylem Planı doğrultusunda salgın öncesinde, salgın sırasında ve salgın sonrasında uygulanması gereken kurallar, ortaya çıkacak sorunlar eğitimde ayrı ayrı ele alındı. Elde edilen bilgiler ve deneyimlerden yola çıkarak oluşturulan tüm birimler kendilerine verilen sorumluluk alanları ile ilgili araştırmalarını tamamladı ve sunuları hazırladı. Hazırlanan sunular tüm katılımcılar ile paylaşıldı. Sunumlar sırasında görüş ve öneriler alındı, eleştiriler değerlendirildi. Birimlerin sunumlarının tamamlanması sonrasında katılımcı belgeleri katılan personele verilerek tatbikat sonlandırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde görevli  Veteriner Hekim Adil Adıgüzel tarafından koordine edilen tatbikata Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığında görevli veteriner hekimler, Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Feti Kurt, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan 5 ilde görevli resmi veteriner hekimler, Şap Enstitüsü  Müdürlüğü, ve TARSİM’de görevli uzman veteriner hekimler katıldı.

Fotoğraf Galerisi (8)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Kodeks Alimentarius Komisyonu’Nun 60. Yıl Dola ...
  • Çekirge Ve Tarla Faresi Eğitim Toplantısı

Haber Arşiv

BAĞLANTILAR

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz Destanı

Hayvancılık Çalıştayı

Hayvancılık Çalıştayı

Türkiye Tarımsal Finans Zirvesi

Türkiye Tarımsal Finans Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

 2016 Uluslararsı Bakliyat Yılı

2016 Uluslararsı Bakliyat Yılı

Etik Rehberi

Etik Rehberi

Gıdanı Koru

Gıdanı Koru

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​