T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

GIDANI KORU KAMPANYASI 2. ÇALIŞTAYI “Sıfır Atık Sıfır Açlık: Gıda Kayıplarını ve İsrafını Azaltmak İçin Destek Projesi”

Yayın Tarihi : 8.04.2019
Gıda kayıpları ve israfı ile mücadeleyi uluslararası gündeme taşımakta öncü bir rol üstlenen Tarım ve Orman Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde gerçekleştireceği “GIDANI KORU” kampanyası ile yeni bir küresel girişim başlatmaktadır. Kampanya ile Bakanlık ve FAO; gıda kayıpları ve israfı konusunda gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde mücadele etmeyi, ilgili tüm tarafları bilinçlendirerek toplumsal farkındalık düzeyini artırmayı ve bu konuda Türkiye’de gerçekleştirilen iyi uygulama örneklerini uluslararası arenada rol model haline getirmeyi amaçlamaktadır. 
Gıdanı Koru Kampanyası hazırlıkları çerçevesinde Bakanlık ve FAO işbirliği ile yürütülmekte olan  “Sıfır Atık Sıfır Açık: Gıda Kayıplarını ve İsrafını Azaltmak İçin Destek Projesi” kapsamındaki 2. Çalıştay 4 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da düzenlendi. 
Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan ve FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü Viorel Gutu' nun açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayın ilk oturumunda; gıda kayıpları ve israfının azaltılmasına yönelik Bakanlık faaliyetleri ve bu konuda yürütülen FAO çalışmaları ile "GIDANI KORU" kampanyası hakkında bilgilendirme yapıldı. Çalıştayın ikinci oturumunda ise “Gıda Kayıpları ve İsrafı Konusunda Özel Sektör Yaklaşımı” ve “Sivil Toplum Bakış Açısıyla Gıda Kayıpları ve İsrafı” başlıklı iki panel gerçekleştirildi.  Bu panellerde bakanlık temsilcilerinin yanı sıra üniversite, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin konuya bakış açısı ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi olundu ve bundan sonra yapılacak çalışmalarda işbirliği yapabileceğimiz alanlar tespit edildi.