T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Kontrol Hizmetleri Değerlendirme Çalıştayı

Yayın Tarihi : 25.11.2019

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvar Daire Başkanlığınca 18-22 Kasım tarihleri arasında Antalya'da Gıda Kontrol Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştayda, İl Tarım ve Orman Müdürlükleri arasında uygulama birlikteliğinin ve Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri ile koordinasyonun sağlanması amacıyla karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi yapılmıştır. Gıda Kontrol ve Laboratuvar Daire Başkanı Dr. Ali TORUN başkanlığında; Risk Değerlendirme Daire Başkanı Şenay EKEN, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Dr. Betül VAZGEÇER, Bakanlık merkez personeli, 81 İl Gıda ve Yem Şube Müdürü, 41 Kamu Laboratuvar Müdürü ve ilgili personelin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Çalıştay gıda resmi kontrol, kayıt/onay işlemleri ile kodeks mevzuatı, risk değerlendirme ile gıda ithalat ve ihracat uygulamaları, yem resmi kontrol uygulamaları hakkında ilgili daire başkanlıkları sunumları ile başlamıştır. 10 farklı konuda çalışma masaları oluşturularak, mevcut durum tespiti yapılmış, konuların güçlü ve zayıf yönleri ile tehditler ve fırsatların belirlendiği SWOT analizleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca konu hakkında hedef ve stratejiler belirlenmiş ve genel değerlendirme yapılarak çalıştay sonlandırılmıştır.