T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KODEKS ALİMENTARİUS KOMİSYONU KATI VE SIVI YAĞLAR KODEKS KOMİTE TOPLANTISI

Yayın Tarihi : 21.10.2021

​Kodeks Alimentarius Komisyonu (KAK), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü(WHO) tarafından ortaklaşa kurulan ve merkezi Roma’da olan Birleşmiş Milletler'e bağlı bir kuruluştur. KAK’a bugün 188 ülke ve bir organizasyon (Avrupa Birliği) üyedir. Ayrıca, Komisyona hâlihazırda 239 gözlemci statüsünde kuruluş katılmaktadır. Kuruluşun görevi dünyada gıda ile ilgili uygulamaların sağlık ve teknoloji yönünden standartlaştırılmasını sağlamaktır. Kuruluşun bu amaçla hazırladığı "Kodeks Alimentarius Standartları" tüm dünya ülkeleri için güvenilir gıda üretiminde referans dokümandır. 

Kodeks Alimentarius Komisyonu’nun komitelerinden bir tanesi olan Katı ve Sıvı Yağlar Kodeks Komitesi’nin 27. Oturumu 18 Ekim 2021 tarihinde başlamış olup, 26 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecektir. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıya Türkiye’yi temsilen Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Mühendis Hatice Uslu, Çalışma Grup Sorumlusu Muhtereme Emel Molla, Mühendis Serap Kızıloğlu, Mühendis Mehtap Aydınlı, Mühendis Nazife Ürker, Mühendis Oya Köseoğlu, Ticaret Bakanlığı'ndan Ticaret Uzmanı Mehmet Hacılarlı, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinden Mustafa Tan, Ümmühan Tibet ve Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aziz Tekin katılmaktadır.