T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ULUSAL GIDA GÜVENİLİRLİĞİ SİSTEMLERİNİN VE BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ'NİN KAPANIŞ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Yayın Tarihi : 26.04.2024

Türkiye ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gıda ve Tarım Ortaklık Programı (FTPP II) kapsamında 2022 yılında başlayan "Ulusal Gıda Güvenilirliği Sistemlerinin ve Bölgesel İş Birliğinin Geliştirilmesi Projesi"nin kapanış çalıştayı 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'da düzenlendi.

Çalıştaya Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sedat ILDIZ, ilgili Daire Başkanları ve konu uzmanları ile FAO temsilcileri ve proje ortakları olan Azerbaycan, Kırgızistan, Moldova ve Tacikistan gıda güvenilirliği otoritelerinden temsilciler katıldı.

Genel Müdür Yardımcısı ILDIZ 'ın açılış konuşmasından sonra FAO temsilcileri konuşmalarını yaptı.

Ülkemiz ve proje paydaşı ülkelerin tecrübe paylaşımı ile proje çıktıları hakkında sunumlar yapıldı. Küçük ölçekli gıda işletmelerinde esneklik uygulamaları, acil durumlar ve kriz yönetimi prosedürlerinin hazırlanması, gıda denetimlerinde dijitalleşme ve risk iletişimine ilişkin FAO uzmanlarının sunumları ile devam etti.