T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Büyükbaş Hayvancılıkta Verimlilik, Kırmızı Et Üretiminin Artırılması ve Sürü Büyütme ve Yenileme Desteklemesi toplantıları 81 İlde devam ediyor.

Yayın Tarihi : 7.08.2019

Genel Müdürlüğümüzce kırmızı et üretiminin artırılması amacıyla; büyükbaş hayvancılıkta verimlilik, etçi ırklar ve melezlerinin yaygınlaştırılması ile sürü büyütme ve yenileme desteklemesi modeline yönelik ülkesel düzeyde bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Afyonkarahisar'da yapılan toplantıya Genel Müdürümüz Zekeriyya ERDURMUŞ, Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Adem BÖLÜKBAŞI, Damızlık Sığır Yetiştiriciler İl Birlikleri,  Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri İl Birlikleri, Yetiştiriciler, Bakanlık İl, İlçe Personeli ve Saha Veteriner Hekimleri ve Hayvancılık Genel Müdürlüğünden yetkili personeller katılmıştır.

Toplantı da üreme verimliliği üzerine etki eden; bakım-besleme, suni tohumlama uygulamaları, kızgınlık takibi, hastalıklar ve kayıtlılık hakkında bilgi verilmesinin ardından, küçükbaş hayvancılıkta sürü büyütme ve yenileme desteklemeleri modeli ve kırmızı et üretiminin artırılması yönünde bilgi verilmiş olup; karşılıklı fikir alış verişinde bulunularak bakanlığımızın çalışmaları hakkında katılımcılar bilgilendirilmiştir.