30 Eylül 2010 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 27715

YÖNETMELİK

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME

VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 31/12/2005 tarihli ve 26040 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının son bendinden önce gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve son bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “İş günü: Ulusal bayram ile genel ve hafta sonu tatil günleri hariç, diğer günleri,”

             “Unvan değişikliği sınavı: En az ortaöğretim düzeyinde meslekî veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için, eğitime tabi tutulmaksızın yapılan yazılı sınavı,”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin (1) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “, sicil” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve (b) bendine “Milli Eğitim Bakanlığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “,Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü” ibaresi eklenmiştir.

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (5) numaralı alt bendinde yer alan “ziraat, veteriner fakültesi veya dört yıllık fakülte ya da yüksek okulların maliye, muhasebe, işletme, iktisat bölümü mezunu olmak” ibaresi “ziraat veya veteriner fakültesi mezunu olmak” olarak değiştirilmiş; aynı fıkranın (a), (c), (d), (f), (g), (h), (ı), (n), (o), (ö), (p) ve (r) bentlerinin (3) numaralı alt bentleri ile (b) bendinin (6) numaralı alt bendi, (e) bendinin (4) numaralı alt bendi, (i) bendi ve (l) bendinin (5) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmış; (j), (k) ve (m) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “j) Eğitim uzmanı veya uzman unvanlı kadroya atanabilmek için;

             1) Bakanlıkta en az iki yıl hizmeti bulunmak,

             2) Eğitim uzmanı olarak atanabilmek için Eğitim Bilimleri Fakültesi, uzman olarak atanabilmek için en az dört yıllık fakülte veya yüksek okulların birinden mezun olmak,

             3) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.”

             “k) Sivil savunma uzmanı kadrolarına atanabilmek için;

             1) En az dört yıllık yüksekokul veya fakülte mezunu olmak,

             2) En az sekiz yıl hizmeti bulunmak,

             3) Bakanlıkta en az iki yıl hizmeti bulunmak,

             4) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.”

             “m) Sayman ve ayniyat saymanı kadrolarına atanabilmek için;

             1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak,

             2) Sayman olarak atanabilmek için kamu kurum ve kuruluşlarının muhasebe bölümünde en az iki yıl çalışmış olmak,

             3) Ayniyat saymanı olarak atanabilmek için en az beş yıl hizmeti bulunmak,

             4) Bakanlıkta en az iki yıl hizmeti bulunmak,

             5) Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e), (f), (g), (h), (ı), (i), (j), (k) ve (n) bentlerinin (2) numaralı alt bentleri ile (l) ve (m) bentlerinin (3) numaralı alt bentleri yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Ancak, ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinler süresince eğitime katılma şartı aranmaz. Aylıksız izinde bulunanlar, eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilirler. Yukarıdaki izinler dışında, zorunlu olduğu belgelendirilen hâllerde, eğitim süresince izin kullanmamış olan personele on saate kadar izin verilebilir.”

             MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 10 – Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atama yapılacak kadro veya pozisyonlar ile sınava ilişkin usul ve esaslar, sınavlardan en az kırk beş gün önce kurum personeline duyurulur. Başvuru süresi en az beş iş günü olarak belirlenir.”

             MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 11 – Görevde yükselme eğitim ve sınavına ilişkin duyuru üzerine başvuruda bulunanların belgeleri birim amirleri aracılığıyla Personel Genel Müdürlüğüne iletilir.

             Başvuruda bulunanların gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları Personel Genel Müdürlüğü tarafından incelenir.

             İlan edilen kadro veya pozisyonlar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, duyuruda belirtilen şekilde Bakanlığa başvuruda bulunur. Aylıksız izinde bulunanlar da dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olan personelin, görevde yükselme eğitimi ve sınavına katılmaları mümkündür. Ancak, başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi arasındaki sürede yıllık izin kullanılamaz. Duyurudan önce yıllık izinde bulunanlar, en geç eğitimin başlangıç tarihine kadar izinlerini sona erdirmek kaydıyla, başvuruda bulunabilirler.

             Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı, duyurulan boş kadro veya pozisyon sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması hâlinde, başvuru şartlarını taşıyan başvuru sahibi tüm personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro veya pozisyon sayısının üç katından fazla personelin başvurması hâlinde, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Personel Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere, kadro veya pozisyon sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Ancak, yapılan puanlama sonunda eşitlik olması hâlinde, sırasıyla;

             a) Hizmet süresi fazla olanlara,

             b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

             c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

             öncelik verilir.

             Daha önce görevde yükselme eğitimine katılmış ancak görevde yükselme sınavında başarısız olan personel ile bu sınava katılmayan veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olan personel, aynı veya benzer görev unvanları için düzenlenecek müteakip görevde yükselme sınavına katılabilmeleri için, bu unvanlarla ilgili düzenlenecek görevde yükselme eğitimine alınmaya ilişkin bütün usul ve esaslara tabidir.

             Görevde yükselme eğitimini tamamlayanlar, görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanırlar.

             Eğitim, Personel Genel Müdürlüğü tarafından yürütülür. Görevde yükselme eğitim programında Bakanlık müfettişleri, Bakanlık müşavirleri, Bakanlığın diğer birim yöneticileri ile konusunda uzmanlaşmış kurum personelinden eğitimci olarak yararlanılabilir.

             Görevde yükselme eğitim programları, Bakanlık personeli için Bakanlık tarafından düzenlenir. Ancak Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek uygun görüş alınması hâlinde, Devlet Personel Başkanlığı veya anılan Başkanlıkça uygun bulunacak kamu kurum ve kuruluşları tarafından müşterek görevde yükselme eğitimi programları düzenlenebilir.

             Görevde yükselmeye ilişkin sekretarya hizmetleri Personel Genel Müdürlüğü tarafından yürütülür.”

             MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (g) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (h) bendi, aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

             “f) Halkla ilişkiler,”

             “g) Atanacağı görevin alanı ve niteliği ile ilgili konular,”

             “h) Etik davranış ilkeleri.”

             “Düzenlenecek eğitim programlarında birinci fıkranın (g) bendinde belirtilenlere ilişkin eğitimin ağırlığı yüzde altmışın altında olamaz.”

             “Görevde yükselme eğitiminin ortak konularına ilişkin sınav sorularının hazırlanmasında, Devlet Personel Başkanlığınca bu konularla ilgili belirlenen ders notları esas alınır.”

             MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 13 – Görevde yükselme eğitimini tamamlayanlar Görevde yükselme sınavına alınırlar. Görevde yükselme sınavı yazılı olarak Bakanlık tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya Yükseköğretim kurumlarından herhangi birisine yaptırılır.

             Sınavın yapılacağı yer ve tarih yukarıda belirtilen kurumlardan herhangi birisi ile yapılacak protokol çerçevesinde belirlenir ve sınava katılacaklara duyurulur.

             Görevde yükselme sınavında sorulacak sorular 12 nci maddedeki konuların ağırlıklarına göre belirlenir.

             Sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alan başarılı sayılır.”

             MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş; ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

             “Bu sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılırlar. Unvan değişikliği sınavında sorulacak sorular görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konulardan belirlenir.”

             “Unvan değişikliği sınavı Bakanlık tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya Yükseköğretim kurumlarından herhangi birisine yazılı olarak yaptırılır.”

             “Unvan değişikliği sınavı kapsamındaki görevlere, sadece Bakanlık personeli başvurabilir. Bu sınava katılacaklarda hizmet şartı aranmaz.”

             MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 16 – Sınav Kurulu;

             a) Atanılacak görevin niteliğine göre Görevde yükselme eğitiminin konularını ve süresini bu Yönetmelikte belirtilen süreyi dikkate alarak tespit eder, eğitimin takvimini belirler.

             b) Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavlarına katılacaklar için 12 nci maddeyle öngörülen görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliği ile ilgili konuları ihtiva eden notların hazırlanması veya hazırlattırılması ve ilgili personele verilmesini sağlar.

             c) Sınav sonuçlarının ilanını, yapılacak itirazların sonuçlandırılmasını sağlar.

             ç) 12 nci maddeyle öngörülen görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliği ile ilgili konuları ihtiva eden notların, görevde yükselme suretiyle atanacaklar için eğitimin başlayacağı tarihe kadar, unvan değişikliğine tâbi görevlere atanacaklar için ise sınav tarihinden en az bir ay önce ilgili personele verilmesini sağlar.

             d) Sınavlara ilişkin diğer işleri yürütür.

             Bakanlık, gerekli hazırlıkların yapılabilmesi için eğitim tarihinden en az iki ay önce sınav kurulunu bilgilendirir.

             12 nci maddedeki ortak ders konularına ilişkin ders notları, ilgili personel tarafından temin edilir.”

             MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “en geç on beş gün” ibaresi “beş iş günü” olarak değiştirilmiş; ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve madde başlığı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Sınav sonuçlarının açıklanması”

             MADDE 14 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “ongün” ibaresi “beş iş günü” olarak değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

             “Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun; birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.”

             MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 20 – Görevde yükselme eğitimini tamamlayanların, bu Yönetmelik kapsamındaki görevlere atanabilmeleri için yapılacak görevde yükselme sınavına katılarak başarılı olmaları şarttır.

             Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucunda başarılı olanlar arasından, sınav sonuçlarının kesinleşmesine müteakiben üç ay içinde başarı sıralamasına göre duyurulan boş kadro veya pozisyon sayısı kadar atama yapılır. Puanların eşit olması hâlinde, Yönetmeliğin ekinde yer alan Personel Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en yüksek olandan başlamak üzere atama yapılır. Ancak, yapılan puanlama sonunda eşitlik olması durumunda, sırasıyla;

             a) 12 nci maddenin birinci fıkrasının (g) bendine ilişkin konuda puanı yüksek olanlara,

             b) Hizmet süresi fazla olanlara,

             c) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

             ç) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,

             öncelik verilir.

             Aylıksız izinde olanlar dâhil, atanmaya hak kazandıkları kadro veya pozisyona ilişkin görevlerine mevzuatla öngörülen süre içinde başlamayanların söz konusu atanma hakları sona erer.

             Duyurulan kadro ve pozisyonlardan;

             a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanılmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

             b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadro veya pozisyonlara ya da başka bir kuruma naklen atanma,

             sebepleriyle boş kalan veya boşalan kadrolara, görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı tarihinden itibaren iki yıllık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadro veya pozisyonlar için yapılacak müteakip sınava kadar, sınavı kazandıkları hâlde kadro yetersizliği nedeniyle ataması yapılamayan personelin başarı sırasına göre atamaları yapılabilir.

             Ancak; bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler. Doktora öğrenimini bitiren personelden atanılacak görev için aranan toplam hizmet süresine sahip olmaları ve mevzuatla aranan öğrenim şartını taşımaları kaydıyla uzman veya aynı düzeydeki görevler ile daha alt görevlere atanabilirler.”

             MADDE 16 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan “EK 1- Personel Değerlendirme Formu” ekteki şekilde değiştirilmiştir.

             MADDE 17 – Aynı Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “GEÇİCİ MADDE 1 – Bu Yönetmelik kapsamına giren unvanları, ilgili mevzuatı uyarınca kazananların hakları saklıdır. 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibariyle iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde, bu Yönetmeliğin uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edilirler.”

             MADDE 18 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 19 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

 

EK 1- PERSONEL DEĞERLENDİRME FORMU

Adı ve Soyadı

 

Sicil No

 

Görev Yeri ve Unvanı

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Ölçüt Puanı

Adayın Puanı

1. Başvuru tarihi itibarıyla öğrenim durumu (En üst öğrenim durumu esas alınacaktır.)

a) Ön lisans

b) Üç Yıllık Yüksek Okul

c) Lisans

ç) Yüksek Lisans

d) Doktora

 

 

4

6

8

10

12

 

2. Müracaat bitim tarihi itibarıyla 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süresinin; (İşçi statüsü ve geçici personel statüsünde geçirilen hizmetler hariç; muvazzaf askerlikte geçirilen süreler dâhil.)

a) On yıla kadar (on yıl dâhil) her bir yılı için

b) On yıldan sonraki her bir yılı için

 

 

 

 

 

10

15

 

3. 18/4/1999 tarihinden sonra ilgili mevzuat hükümlerine göre verilmiş olan; (Aynı yılda verilmiş birden fazla belge varsa, sadece birer tanesi değerlendirmeye alınacaktır.)

a) Her takdirname için

b) Her ödül için

 

 

 

1

2

 

4. Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS); (Kamu Personelinin Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik çerçevesinde, değerlendirme sadece bir dil için yapılacak ve görevde yükselme eğitimine son başvuru tarihinden önceki beş yıl içerisinde alınan KPDS sonuç belgesi dikkate alınacaktır.)

a) (E) alanlara

b) (D) alanlara

c) (C) alanlara

ç) (B) alanlara

d) (A) alanlara

 

 

 

 

 

1

2

3

4

6

 

5. Alınan disiplin cezalarından;

a) Her uyarma için

b) Her kınama için

c ) Her aylıktan kesme için

ç) Her kademe ilerlemesinin durdurulması için

 

-1

-2

-4

-6

 

6. Görevde yükselme eğitimine mazeretsiz katılmadığı için sınava girme hakkını kaybeden ya da görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavına mazeretsiz katılmayanlara;

a) Mazeretsiz olarak katılmadığı ilk eğitim veya sınav için

b) Mazeretsiz olarak katılmadığı sonraki her eğitim veya sınav için

 

 

 

-2

-3

 

Eksi puanlar düşüldükten sonra toplam