T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

BAKANLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE NİŞASTA BAZLI ŞEKER FABRİKALARINA İLİŞKİN KONTROL SÜRECİ KONULARINDA EĞİTİM

Yayın Tarihi : 16.11.2018

   Şeker Dairesi Başkanlığınca 43  İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli konu sorumlusu teknik personellere yönelik olarak 14 Kasım 2018 tarihinde Ankara Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde "İş Yeri Kontrol ve Numune Alma İşlemleri İle Nişasta Bazlı Şeker Fabrikalarına İlişkin Kontrol Süreci" konulu eğitim toplantısı  düzenlenmiştir. Toplantıya Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı, Şeker Dairesi Başkanlığı personeli, 43 İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzden Gıda ve Yem Şube Müdürleri ve konu sorumlusu teknik personeller ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü teknik personelleri olmak üzere toplam 106 kişi katılım sağlamıştır.

   Program Bakanlığımızın tüm hizmet içi eğitimlerinden sorumlu Eğitim ve Yayım alanında önemli çalışmaları başlatan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa SERTKAYA'nın konuşmalarıyla başlamış, Şeker Dairesi Başkanı Dr. Mehmet HASDEMİR'in açılış konuşmalarıyla devam etmiştir. Dr. Mehmet HASDEMİR Şekerpancarının stratejik bir ürün olduğunu vurguladığı konuşmasında, Dünya Şeker Piyasası, Türkiye Şeker Politikaları ve Şeker Sektörü hakkında bilgiler vererek bu sektörün bir planlı üretim modeli olan kota enstrümanıyla yönetildiğini ifade etmiştir.

   Şeker Üretim ve Planlama Daire Başkanı Nuh KAYGISIZ "Şeker Dairesi Başkanlığı Görev ve Yetkileri", İzin ve Tahsisler Birim Koordinatörü Fatih YILDIRIM "İmalatçı İhracatçıların C Şekeri Taleplerinin Yurt İçinden Karşılanmasına Dair Mevzuat Kapsamında,  İş Yeri Kontrol ve Numune Alma İşlemleri", İzleme ve Denetleme Birim Koordinatörü Salih ARIKAN "Nişasta Bazlı Şeker Fabrikalarına İlişkin Kontrol Süreci" konularında yaptıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirmişlerdir. Sonrasında genel bir değerlendirme yapılarak sorular cevaplandırılmış ve program tamamlanmıştır.