T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

“Yeraltı Sularının Miktar ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesinde Kullanılan Metodolojiler” Konulu Eğitim Isparta İlinde Gerçekleştiriliyor

Yayın Tarihi : 1.07.2019

"Burdur ve Batı Akdeniz Havzalarında Yeraltı Sularının Miktar ve Kalite Özelliklerinin Ortaya Konması ve Değerlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen "Yeraltı Sularının Miktar ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesinde Kullanılan Metodolojiler" konulu Eğitim, 1-5 Temmuz 2019 tarihleri arasında, Isparta İlinde ilgili kurum ve kuruluşların merkez ve taşra teşkilatlarından katılımcıların iştiraki ile Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sn. Mustafa UZUN başkanlığında gerçekleştirilmektedir.

Eğitim programı, yüklenici firmadan Proje Koordinatörü Dr. Sayın Önder YÖNLÜ'nün gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başlamış olup konuşmada proje ve düzenlenen eğitim hakkında genel bilgiler verilmiştir.

Bu konuşmayı müteakiben Genel Müdürümüz Sayın Mustafa UZUN'un gerçekleştirdiği konuşmada; ulusal ve uluslararası ölçekte yeraltı sularının önemine değinilmiş, insanlık için hayati bir kaynak olan yeraltı suları üzerindeki miktar ve kalite baskılarının önlenmesi için önlem alınması gerektiğine vurgu yapılmış ve bu maksatla Genel Müdürlüğümüz tarafından Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu ulusal bir mevzuat hazırlandığı ve bu yönde projeler yürütüldüğüne değinilmiştir. Sayın UZUN, düzenlenmekte olan bu eğitimin paydaş kurum, kuruluş ve ülkemiz adına hayırlara vesile olması temennileri ile konuşmalarını tamamlamıştır.

Eğitim programı;

  • Proje kapsamında gerçekleştirilen izleme çalışmaları,
  • Kütle belirleme metodolojisi,
  • Baskı ve etki analizi metodolojisi,
  • Çekim ve beslenim analizi,
  • Hassasiyet analizleri metodolojisi,
  • Risk analizi metodolojisi,
  • Ayrıntılı karakterizasyon çalışmaları,
  • Eşik değerlerin belirlenmesi metodolojisi,
  • Durum değerlendirmesi ve trend analizi metodolojisi,
  • Kalite ve miktar durum değerlendirilmesi,

konularında gerçekleştirilen sunumlar ve uygulama çalışmaları ile devam etmektedir.