T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Su Kaynaklarının Sayısallaştırılması; Tipoloji, Kütle Ve Risk Çalışmalarının Yapılarak İzleme Programlarının Hazırlanması Projesi Kapsamında 4. Yönlendirme Komitesi Ve 10. Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 25.07.2019

Ülkemizde diğer tüm kurum/kuruluşların çalışma ve projelerinde kullanılabilecek nitelikte, güvenilir ve güncel bir su kaynakları veri altlığının oluşturulması, su kütlelerinin ve tiplerinin belirlenmesi ve kütlelerdeki baskıların ortaya konulması hedefiyle 14 Aralık 2017 tarihinde resmi olarak başlatılmış olan "Su Kaynaklarının Sayısallaştırılması; Tipoloji, Kütle ve Risk Çalışmalarının Yapılarak İzleme Programlarının Hazırlanması Projesi"nin 4. Yönlendirme Komitesi ve 10. Çalışma Grubu Toplantısı 24 Temmuz 2019 tarihinde, Bakanlığımızda gerçekleştirilmiştir.

Genel Müdürümüz Sayın Bilal DİKMEN başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Kimyasal İzleme Çalışma Grubu Sorumlusu Sayın Ozan SOYTÜRK tarafından projenin genel durumu ile birlikte projede gerçekleştirilen çalışmalarda kullanılan yöntemler ve bir sonraki döneme kadar gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı. Kimyasal İzleme Çalışma Grubunda görevli Sayın Ezgi PARLAR GÜNGÖR'ün proje kapsamında geliştirilen baskıya dayalı risk metodolojisi hakkında gerçekleştirdiği sunum sonrasında Proje personeli Sayın Erdem GÜR tarafından söz konusu metodolojinin Beyşehir Gölü ve Küçük Menderes Havzalarına uygulanması adımları katılımcılara aktarıldı.

Günün son sunumları ise Kimyasal İzleme Çalışma Grubunda görevli Özge YILDIRIM ve Proje personeli Sayın Çağla ÖZGÖR tarafından "Su Tiplerinin Belirlenmesinde Hidro-ekobölge Yaklaşımı" konusunda gerçekleştirildi. Ülkemiz için bir ilk olan Hidro-ekobölge yaklaşımı, dünyadaki uygulamalarından örnekler verilerek detaylı bir şekilde anlatılarak ülkemizde Taslak Hidro-ekobölgelerin belirlenmesinde kullanılan istatistiksel analizler ile birlikte kullanılan yöntemin teknik detayları hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Toplantı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Ankara Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nden katılımcıların proje kapsamında görüş, öneri ve katkıları alınarak sonlandırıldı.