T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Yeşilırmak Havzası’nda Yeraltı Sularının Miktar ve Kalite Özelliklerinin Ortaya Konması ve Değerlendirilmesi Projesi’nin Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 12.12.2019

07.04.2012 tarih ve 28257 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeraltı Sularının Kirlenmeye ve Bozulmaya Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik'te yer alan hususların Yeşilırmak Havzası'nda hayata geçirilmesi maksadıyla yürütülen "Yeşilırmak Havzası'nda Yeraltı Sularının Miktar ve Kalite Özelliklerinin Ortaya Konması ve Değerlendirilmesi Projesi" nin kapanış etkinliği 12.12.2019 tarihinde Samsun İli-Anemon Otel'de gerçekleştirildi.

Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK, Samsun Emniyet İl Müdürü Sayın Ömer URHAL, DSİ 5., 7., 8., 12., 19. Ve 22. Bölge Müdürleri, Doğa Koruma Milli Parklar 11. Bölge Müdürü, Meteoroloji 10.Bölge Müdürü, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü'ne ek olarak Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlükleri, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Samsun İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çorum  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Samsun İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü'nden temsilcilerin de hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmalarını Proje Yüklenici Firması olan Fugro Sial'in Genel Müdürü Sayın Dr. Orhan ŞİMŞEK, Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal DİKMEN ve Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarını müteakiben Yüklenici Firma uzmanı tarafından projede izlenen metodolojiler, gerçekleştirilen uygulamalar ve uygulamaların sonuçlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Sunumdan sonra Projeye ilişkin soru cevap kısmına geçilmiş ve sonrasında toplantı sonlandırılmıştır.