ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

  • ANA SAYFA
  • BAKAN
    • BAKANIMIZ
    • FOTOĞRAF GALERİSİ
  • BAKANLIĞIMIZ
    • BAKAN YARDIMCILARI
      • ​

        EBUBEKİR GİZLİGİDER

      • İBRAHİM YUMAKLI
      • ​

        DR. NİHAT PAKDİL
      • ​

        VEYSEL TİRYAKİ
    • POLİTİKALARIMIZ
      • STRATEJİK PLAN
      • ETİK KOMİSYON
    • MEVZUAT
    • KURUMSAL KİMLİK
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • BAKANLARIMIZ LİSTESİ
  • BİRİMLER
    • MERKEZ BİRİMLER
    • BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR
    • TAŞRA BİRİMLERİ
  • MİRASIMIZ YEREL TOHUM
  • HİZMETLER
    • KAMU HİZMET ENVANTERİ
    • FAALİYET RAPORLARI
    • E-HİZMETLER
  • BİLGİ MERKEZİ
    • KONULAR
      • VETERİNER HİZMETLERİ
      • TARIMSAL DESTEKLER
      • TARIM SİGORTALARI VE DOĞAL AFETLER
      • TARIM HAVZALARI
      • TOPRAK KORUMA VE ARAZİ DEGERLENDİRME
      • SU ÜRÜNLERİ
      • RİSK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ
      • PROJELER VE KREDİLENDİRME
      • FAALİYET RAPORLARI
      • MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER
      • KIRSAL KALKINMA
      • HAYVANCILIK
      • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
      • EĞİTİM VE YAYIM
      • COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM
      • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
      • AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER
      • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA
      • TARIM TEKNOLOJİLERİ VE MEKANİZASYON
      • KORUNAN ALANLAR ÜCRET TARİFESİ
    • VERİLER
      • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ VERİLERİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VERİLERİ
      • ÇAY İŞLETMELERİ VERİLERİ
      • ET VE SÜT KURUMU VERİLERİ
      • GIDA VE KONTROL VERİLERİ
      • HAYVANCILIK VERİLERİ
      • TARIMSAL ARAŞTIRMA VERİLERİ
      • TARIM İŞLETMELERİ VERİLERİ
      • TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU VERİLERİ
      • TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ VERİLERİ
      • TARIM REFORMU VERİLERİ
      • STRATEJİ GELİŞTİRME VERİLERİ
      • TOPRAK SU GÜBRE TAVSİYE VERİLERİ
  • BASIN
    • HABERLER
    • FOTOĞRAF GALERİ
    • BASIN İLETİŞİM
    • İDDİALAR VE GERÇEKLER
  • İLETİŞİM
    • TOB BİLGİ EDİNME
    • MERKEZ TEŞKİLAT
Ara
    Skip Navigation LinksT.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

Başvuru Süreçleri

Birim Fiyatları (2019 )

İyi Tarım Uygulamaları Desteği (TL/da)​​

1.Kategori  Ürünler:

Acur, Bakla, Balkabağı, Barbunya Fasulye, Bezelye, Biber, Brokoli, Çilek, Dereotu, Domates, Enginar, Fasulye, Havuç, Hıyar, Ispanak, Kabak, Karnabahar, Kereviz, Kuşkonmaz, Lahana, Marul, Maydanoz, Muz, Nane, Patlıcan, Pırasa, Roka,  Tere, Turp

Örtüaltı ÜretimBireysel Sertifikasyon150,00
​​Grup Sertifikasyonu75,00
​Açıkta ÜretimBireysel Sertifikasyon50,00
​​Grup Sertifikasyonu25,00

2.Kategori Ürünler:

Altıntop, Armut, Avakado, Ayva, Böğürtlen, Elma, Erik, Fındık, İncir, Karpuz, Kavun, Kayısı, Kiraz, Kivi, Limon,  Mandalina, Nar, Nektarin, Patates, Portakal, Sarımsak,  Şeftali, Soğan, Trabzon Hurması, Üzüm, Vişne, Yenidünya

Bireysel  Sertifikasyon​40,00
​Grup Sertifikasyonu​20,00

3.Kategori Ürünler :

Adaçayı, Anason, Antepfıstığı, Badem, Biberiye, Ceviz,  Çemen(buy), Çörekotu, Fesleğen(reyhan), Gül, Gojiberry (kurt üzümü), Hünnap, Karabuğday, Kekik, Kestane, Kimyon, Kinoa, Kişniş, Kuşburnu, Lavanta,  Melissa, Rezene,  Zeytin

Bireysel Sertifikasyon​30,00
​Grup Sertifikasyonu​15,00
4.Kategori  Ürünler : ÇeltikBireysel, Grup Sertifikasyonu​10,00

 

Başvuru Süreçleri

DESTEKLEME UYGULAMA TAKVİMİ  ​​​​
Destekleme AdıBelge 
Teslim 
Başlangıç 
Tarihi
Belge 
Teslim 
Bitiş
Tarihi
Sertifika Düzenlenme TarihiKesin İcmallerin BÜGEM'e Gönderilme Tarihleri
İyi Tarım Uygulamaları Desteği09.11.201927.03.20201.1.2019- 31.12.2019Haziran 2020

 

 

İyi Tarım Uygulamaları Desteğinden ;

İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik kapsamında,  1. Kategori, 2. Kategori, 3. Kategori ve 4. Kategoride belirtilen ürünlerde, yetkilendirilmiş kuruluşlarca 2019 üretim yılında bireysel veya grup sertifikasyonu seçeneğine göre düzenlenmiş iyi tarım uygulamaları sertifikasına sahip olan,

1. Kategori, 2. Kategori, 3. Kategori ve 4. Kategori ürünleri ÇKS'ye 2019 üretim yılında kayıtlı olan,

1.Kategori'de Örtü altında yer alan ürünler için ,  ÖKS'ye kayıtlı olan çiftçiler,

 2019/46 sayılı tebliğde yer alan şartları taşımaları halinde İTU desteğinden yararlanabilecektir.

 

  1. Başvuruların, 2019/46 sayılı Tebliğ ekinde (EK-2) yer alan "Destekleme Uygulama Takvimine" göre, belge teslim bitiş tarihinden önce tamamlanarak, üreticinin ÇKS' ye kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.
  2. İyi Tarım Uygulamaları Desteklerine başvuru için, 2019/46 sayılı Tebliğ ekinde (EK-3) yer alan "Başvuru Dilekçesi" doldurulacaktır.
  3. Sertifika eki sertifikasyon kuruluşu tarafından düzenlenecektir.
  4. Örtü altı üretimde ÖKS belgesi (Tebliğ Ek-7) İl/İlçe Müdürlüklerinden alınacaktır.
  5. 2019/46 sayılı Tebliğ ekinde (EK-4) yer alan "Destekleme Talep Formunda" istenilen belgeler (Başvuru dilekçesi, sertifika, sertifika eki, örtü altı alanlarda iyi tarım uygulamalarına ait kayıt sistemi belgesi) üretici tarafından tamamlanarak, 2019/46 sayılı Tebliğ ekinde (EK-2) yer alan "Destekleme Uygulama Takvimi" uyarınca üreticinin ÇKS' ye kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerine teslim edilecektir.

     

     

     


BAĞLANTILAR

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz Destanı

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes

Resmi İstatistik Portali

Resmi İstatistik Portali

Gıdanı Krou

Gıdanı Krou

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Küpe Sorgulama

Küpe Sorgulama

Etik Rehberi

Etik Rehberi

Alo Gıda

Alo Gıda

Hayvan Sağlığı

Hayvan Sağlığı

Belgenet

Belgenet

Milli Parklar Genel Müdürlüğü

Milli Parklar Genel Müdürlüğü

Bagis

Bagis

Türkiye'nin Biyoçeşitliliği

Türkiye'nin Biyoçeşitliliği

İLETİŞİM

    T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0312 287 33 60 (PBX)

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​