ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

  • ANA SAYFA
  • BAKAN
    • BAKANIMIZ
      • ​

        SN. BEKİR PAKDEMİRLİ
    • FOTOĞRAF GALERİSİ
  • BAKANLIĞIMIZ
    • BAKAN YARDIMCILARI
      • ​

        AKİF ÖZKALDI
      • ​

        FATİH METİN
      • ​

        MEHMET HADİ TUNÇ
      • ​

        MUSTAFA AKSU
    • POLİTİKALARIMIZ
      • STRATEJİK PLAN
      • ETİK KOMİSYON
    • MEVZUAT
    • KURUMSAL KİMLİK
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • BAKANLARIMIZ LİSTESİ
  • BİRİMLER
    • MERKEZ BİRİMLER
    • BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR
    • TAŞRA BİRİMLERİ
  • HİZMETLER
    • KAMU HİZMET ENVANTERİ
    • FAALİYET RAPORLARI
    • E-HİZMETLER
  • BİLGİ MERKEZİ
    • KONULAR
      • VETERİNER HİZMETLERİ
      • TARIMSAL DESTEKLER
      • TARIM SİGORTALARI VE DOĞAL AFETLER
      • TARIM HAVZALARI
      • TOPRAK KORUMA VE ARAZİ DEGERLENDİRME
      • SU ÜRÜNLERİ
      • RİSK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ
      • PROJELER VE KREDİLENDİRME
      • FAALİYET RAPORLARI
      • MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER
      • KIRSAL KALKINMA
      • HAYVANCILIK
      • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
      • EĞİTİM VE YAYIM
      • COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM
      • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
      • AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER
      • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA
      • TARIM TEKNOLOJİLERİ VE MEKANİZASYON
    • VERİLER
      • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ VERİLERİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VERİLERİ
      • ÇAY İŞLETMELERİ VERİLERİ
      • ET VE SÜT KURUMU VERİLERİ
      • GIDA VE KONTROL VERİLERİ
      • HAYVANCILIK VERİLERİ
      • TARIMSAL ARAŞTIRMA VERİLERİ
      • TARIM İŞLETMELERİ VERİLERİ
      • TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU VERİLERİ
      • TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ VERİLERİ
      • TARIM REFORMU VERİLERİ
      • STRATEJİ GELİŞTİRME VERİLERİ
      • TOPRAK SU GÜBRE TAVSİYE VERİLERİ
  • BASIN
    • HABERLER
    • FOTOĞRAF GALERİ
    • BASIN İLETİŞİM
  • İLETİŞİM
    • TOB BİLGİ EDİNME
    • MERKEZ TEŞKİLAT
HAFTANIN ÖZETİ

HAFTANIN ÖZETİ (30 KASIM - 6 ARALIK 2019)

Ara
    Skip Navigation LinksT.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

Başvuru Süreçleri

​ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMALARI TEBLİĞ NO:2014/60 (SÜT TOZU DESTEKLEMESİ)

Destekleme Ödemesi bünyesinde süt tozu kullanılan  ürünün ihracatını gerçekleştiren ihracatçı firmalara yapılır.

İhracatçı firmalar, ihracatın gerçekleştiği tarihten itibaren en geç 6 ay içerisinde bünyesinde süt tozu kullanılarak üretilip ihraç edilen ürünlere ait beyannameler ve sarfiyat tablosu ile bağlı bulundukları ihracatçı birlikleri genel sekreterliklerine müracaat ederek bu Genel Müdürlüğe ve Konseye gönderir. Konsey, hak ediş formu, ihracat listesi, sarfiyat tablosu ve süt tozu üreten/ürettiren firmalar ile ihracatçı firmalar arasında yapılan sözleşmelerde ve alım satım faturasında yer alan bilgilere istinaden hak ediş formu tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde tahsisat belgesi dönüştürerek İl Müdürlüklerine müracaatta bulunur.

Destekleme Müracaat Yeri

1-İhracatçı Firmanın İşletme Kayıt Belgesi Aldığı İl Müdürlüğü

2-Süt Tozu Üreten İşletmenin Kurulu Bulunduğu İl Müdürlüklerine

Destekleme Esasları Nelerdir?

1- Süt tozu üretiminde kullanılan süt, üretici örgütlerinden tedarik edilmeli

2- Desteklemeye konu olan süt tozu, Bakanlıkça belirlenen referans fiyat ve üzerinden alınan çiğ sütten yapılmış olmalı

3- İhracata konu olan süt tozu temini Bakanlıkça süt tozu üretim kotası tahsis edilen süt tozu üreten firmalardan yapılmalı

4- İhracata konu olan süt tozu yurt içinden temin edilmeli

İcmallerin Hazırlanması

a)Başvuru dilekçesi.

b)İhracatçı firmaların İşletme Kayıt Belgesi.

c)Süt tozu üreten/ürettiren firmaların çiğ sütü temin ettiği üreticinin, üretici örgütüne üye olduğuna dair belge.

ç) Tahsisat Belgesi.

d) Bağlı bulunduğu vergi dairesinden vadesi geçmiş vergi borcu olmadığına dair belge (e-bildirgesi).

e)31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca Türkiye genelinde prim ve idari para cezası bulunmadığına veya tecil ve taksitlendirildiğine ya da yapılandırıldığına ve yapılandırmanın bozulmadığına dair Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimlerinden alınacak yazının aslı veya e-bildirgesi.

f) Aslı görülmek suretiyle yetkili kişilerin imza sirküleri nüshası.

g) Destekleme kapsamında süt tozu üretimi için gerekli olan çiğ sütün işletmeye alınması ile ilgili düzenlenen, süt miktarının litre olarak belirtildiği müstahsil makbuzu ve/veya faturalar, 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununa uygun, üçer nüsha ve aylık olarak düzenlenen müstahsil makbuzları/faturaların aslı ve/veya nüshalarının vergi dairesi müdürlüğü veya vergi dairesi müdürlüğü olmayan yerlerde ilçe mal müdürlüğü onaylı fatura dip koçanı fotokopisi.

ğ)İl müdürlüğü tarafından süt tozu üreten/ürettirenlerce ton olarak düzenlenmiş satış faturasının aslı üzerine "Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulamasından yararlandırılmıştır" kaşesi basılır ve kaşeli bir sureti ilgili dosyaya eklenir.

BAĞLANTILAR

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz Destanı

Hayvancılık Çalıştayı

Hayvancılık Çalıştayı

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes

KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ

45. APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresi

45. APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresi

Türkiye Tarımsal Finans Zirvesi

Türkiye Tarımsal Finans Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Küpe Sorgulama

Küpe Sorgulama

Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü

Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü

Dünya Süt Zirvesi İstanbul 2019

Dünya Süt Zirvesi İstanbul 2019

 2016 Uluslararsı Bakliyat Yılı

2016 Uluslararsı Bakliyat Yılı

Etik Rehberi

Etik Rehberi

Alo Gıda

Alo Gıda

Hayvan Sağlığı

Hayvan Sağlığı

Belgenet

Belgenet

Milli Parklar Genel Müdürlüğü

Milli Parklar Genel Müdürlüğü

Bagis

Bagis

Fikrin Varsa Söyle

Fikrin Varsa Söyle

Enerji Verimlilik Forum ve Fuarı

Enerji Verimlilik Forum ve Fuarı

İLETİŞİM

    T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0312 287 33 60 (PBX)

  • KEP : gthb.genelevrak@gthb.hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​