T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

EQVEGAN PROJESI TOPLANTISI TAGEM EVSAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayın Tarihi : 8.04.2022

​AB Erasmus+ Sector Skills Alliances Programı kapsamında yürütülmekte olan "European Qualifications & Competences for the Vegan Food Industry - Vegan Gıda Endüstrisi için Avrupa'nın Nitelikleri ve Yetkinlikleri" projesinin 2. Yürütme Kurulu toplantısı ve pilot eğitimleri 30 Mart – 01 Nisan tarihleri arasında TAGEM ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Portekiz, Fransa, Macaristan, Polonya, Avusturya ve Malta'dan 17 yabancı proje ortağı ile ülkemizden TAGEM, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) temsilcileri katılım sağlamıştır. Hibrit ortamda gerçekleştirilen toplantıya yurt içi ve yurt dışından proje ortakları ve gıda sanayi çalışanları çevrimiçi olarak katılım sağlamıştır.

TAGEM Genel Müdürü Sayın Dr. Nevzat BİRİŞİK açılış konuşmasında mevcut haliyle sürdürülebilir olmayan gıda üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı daha sürdürülebilir, çevreyle dost ve diyet çeşitliliği fazla alışkanlıklara dönüştürmemizin, artan nüfus artışı ve doğal kaynakların sınırlılığı göz önüne alındığında bir tercih değil zorunluluk olduğunu ifade etmiştir. Karbon ayak izi yüksek hayvansal gıdalara ikame olabilecek bitkisel kaynaklı ürünlerin yenilikçi ve güvenilir üretim yöntemlerinin geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını hedefleyen projenin bu yönüyle çok değerli olduğunu ifade eden Dr. Nevzat BİRİŞİK'in ardından proje koordinatörü Dr. Rui COSTA (IPC), Prof. Dr. Ferruh ERDOĞDU (AÜ) ve İlknur MENLİK (TGDF) proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştur.

Proje Yürütücülerinden Ahmet BUDAKLIER'in yaptığı proje sunumu ile açılış bölümü tamamlanmış ve projenin pilot eğitimlerine geçilmiştir. Pilot eğitimler bitkisel ürün işleme, dijitalleşme ve otomasyon, yeşil beceriler ve sosyal beceriler olarak dört ana kategoride gerçekleştirilmiştir. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından proje dokümanları ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin değerlendirilmesiyle toplantılar sona ermiştir.         

Projenin önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek aktivite ve eğitimleri ile ilgili bilgilenmek ve proje ağında yer alabilmek için aşağıda yer alan linkten kayıt olunması gerekmektedir.

https://www.food-skills.eu/stakeholder