T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TAGEM AR-GE DESTEK PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI İSTANBUL’DA YAPILDI.

Yayın Tarihi : 25.04.2022

TAGEM Ar-Ge Destek programı 17.Çağırısı kapsamında kabul edilen "Hipokloröz asidin yaş meyve ve sebzelerin hasattan tüketiciye kadar olan süreçte kayıpların azaltılmasında etkinliğinin araştırılması" Projesinin Açılış toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Proje yürütücüsü olan İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin evsahipliğinde Üsküdar Validebağ'da bulunan merkezde yapılan projenin açılış toplantısına Genel Müdürümüz Dr.Nevzat BİRİŞİK ve Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Gökhan KIZILCI ile proje paydaşı olan üniversiteler, kamu araştırma enstitüleri, özel sektör ve STK temsilcilerinin katılımı ile 20 Nisan 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilmiştir.

TAGEM Ar-Ge Destek programının hedefine uygun olarak üniversiteler, kamu, özel sektör ve STK'ların ortaklığı ile yürütülecek olan proje ile hasat sonrası tarım alanında uygulanabilecek geniş spektrumlu bir antimikrobiyal solüsyon olan hipokloröz asidin, yaş meyve ve sebzelerin hasattan tüketiciye kadar olan süreçte mikrobiyal kontaminasyon kaynaklı ürün kayıplarının azaltılmasındaki etkinliğinin araştırılmasını amaçlanmıştır.

Proje paydaşları olan Maltepe Üniversitesi, Gıda Güvenliği Derneği, DİMES, Migros, CarrefourSA , Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü ve İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü temsilcilerinin ve proje ekibinin katılımı ile gerçekleştirilen programda proje çalışmaları değerlendirilmiş olup, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi laboratuvarları ve alt yapı koşulları yerinde görülmüştür.