T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

AB ÜRETİM STANDARTLARINA İLİŞKİN PROJE KILAVUZLARI HAZIRLANDI

Yayın Tarihi : 28.04.2022

AB ÜRETİM STANDARTLARINA İLİŞKİN GÜNCEL PROJE KILAVUZLARI HAZIRLANDI 

Genel Müdürlüğümüz IPARD Yönetim Otoritesince gerçekleştirilen "Reproduction of Project Guides on EU Production Standarts - AB Üretim Standartlarına İlişkin Proje Kılavuzlarının Çoğaltılması"  projesi kapsamında, sektöre yönelik Rehber Kitapçıklar güncellendi.

Hazırlanan Rehber Kitapçıklar, süt, kırmızı et, kanatlı et, yumurta üreten tarımsal işletmeler ile süt ve süt ürünleri, kırmızı et ve et ürünleri, kanatlı eti ve et ürünleri, su ürünleri ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektörlerinde yatırım yapan üreticilerimize yol gösterici olması için 42 IPARD ilindeki İl Tarım ve Orman Müdürlüklerimize dağıtıldı.

Hijyen ve gıda güvenilirliği, hayvan refahı ve çevre gerekliliklerine uyumu destekleyecek bir araç olarak tasarlanan rehber kitapçıklar ile çiftçilerin ilgili yasal düzenlemeler dahilinde uymaları gereken önemli hususlar vurgulanarak, bu konuların daha kolay anlaşılmasına destek olunması, böylece yatırım aşamasında uyum süreçlerinin kolaylaştırılması ve yatırımın sonunda sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Bu sayede insan sağlığını riske atmayan, ekonomik kayıplara neden olmayan, kalite kriterlerini karşılayarak iç ve dış pazarda rekabet edebilen, üretim süresince çevre kirliliği ve iklim değişikliği ile ilgili olumsuz etki yaratmayan işletmelerin sayısının artırılmasına da katkı sağlanacak.

Proje Kılavuzlarına aşağıdaki linklerden ulaşılabilir:

Kırmızı Et Üretimi

Kanatlı Eti Üretimi

Süt Üretimi

Yumurta Üretimi

Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması

Su Ürünlerinin Hazırlanması, İşlenmesi ve Pazarlanması

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması