T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ÇİFTÇİ DESTEK EKİPLERİ KAPASİTE GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayın Tarihi : 19.02.2024

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi “Çiftçi Destek Ekipleri Kapasite Geliştirme Çalıştayı" 14-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Kızılcahamam'da gerçekleştirildi.                                                   

Genel Müdür Yardımcımız Abdulkadir KARABULUT'un açılışını yaptığı çalıştaya, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Merkez Proje Yönetim Birimi; Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Bartın, Sinop ve Çankırı İl Proje Yönetim Birimleri, Çiftçi Destek Ekipleri ile birlikte Bakanlık, UNDP ve özel sektörden uzmanlar katıldı. Sayın Karabulut açılış konuşmasında, “Projenin şimdiye kadar kaydettiği ilerlemenin kırsal kesimde yaşayanlar için çok etkili sonuçlar verdiğini; 2023 yılının oldukça başarılı geçtiğini; 2024 yılında da faaliyetlerin daha iyi sonuçlar vermesini beklediklerini" belirtti. Projede demonstrasyon faaliyetleriyle başlayan desteklerin çok önemli olduğunu vurgulayan Sayın Karabulut, bunların bireysel hibe destekleri ve eş zamanlı olarak eğitim-yayım faaliyetleriyle devam etmesi gerektiğini, ayrıca Bakanlığın diğer konulardaki destekleriyle de bütünlüğün sağlanmasıyla sürdürülebilir kırsal kalkınmada ilerleme kaydedileceğini vurguladı.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi "Çiftçi Destek Ekipleri Kapasite Geliştirme Çalıştayı"nda; “Proje Paydaşları ve MPYB Çalışmaları", “Bileşenler Bazında Proje Faaliyetleri", “Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz Bölgelerinde Gerçekleştirilen Proje Faaliyetlerinin Değer Zincirine Etkisi ve Bölgelere Olan Katkısı", “İklim Değişikliğinin Tarım Üzerindeki Etkileri ve Çözüm Önerileri", “Hibe Faaliyetlerinin Uygulama Planı Hazırlık Süreci ve Hibe Kılavuzu'ndaki Değişiklikler", “Hibe Dosyalarında Karşılaşılan Sorunlar ve Başvuru Süreçleri", “Satın alma Hazırlık Süreçleri", “Finansal Okuryazarlık" ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hedefleme" konularında sunumlar yapılarak bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

3 gün süren çalıştayda, Bakanlık politikalarıyla uygun olarak belirlenen proje faaliyetlerinin üzerinde durularak uygulama ve ilerleme aşamalarıyla ilgili bilgi tazeleme yapıldı. Çalıştayın sonunda yapılan “Değerlendirme Anketi"nde katılımcıların %99'unun çalıştayın verimliliğinden memnun olduğu,  sunumlar çerçevesinde hazırlanan “Canlı Test"te ise proje sunumlarının oldukça faydalı olduğu görüldü.