Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TOHUMLUK TESCİL VE SERTİFİKASYON MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BİRİMLER
    • TESCİL
    • SERTİFİKASYON
    • ÇEŞİT ARŞİV BİRİMİ
    • YAYIN DOKÜMANTASYON
    • İDARİ VE MALİ İŞLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLER
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
    MEVZUAT
  • TESCİL
    ÇEŞİT TESCİL AMACI
    KAPSAMI
    HUKUKİ DAYANAĞI
    KAYIT ALTINA ALMA ESASLARI
    TESCİL BAŞVURU DOSYALARI HAZIRLAMA SUNULARI
    TESCİL BAŞVURU FORMLARI
    TESCİL VE ÜRETİM İZNİ BAŞVURU DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
    TDÖ,FYD DENEME VE STANDART NUMUNE MİKTARLARI
    TEKNİK SORU ANKETLERİ
    ÖZELLİK BELGELERİ
    TEKNİK TALİMATLAR
    BAŞVURU ÖNCESİ DENEMELER
    KAYIT ALTINA ALINACAK TÜR LİSTESİ
    BAŞVURULABİLECEK ÇEŞİTLER
    STANDART NUMUNE AMBALAJLARINDA İSTENİLEN ÖZELLİKLER
  • SERTİFİKASYON
    TOHUM SERTİFİKASYONU
    MEYVE VE ASMA FİDAN SERTİFİKASYON
    HAKEM TESTLERİ
    FORMLAR
  • YAYINLAR
    BAŞVURU DİLEKÇELERİ
    FAALİYETLER
    TANITIM KİTAPÇIĞI
    TESCİL RAPORLARI VE ÇEŞİT KATALOĞU
  • BASIN
    BAĞLANTILAR
    S.S.S.
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü

K

  • Kabak ( Sakız ) Cucurbita pepo L.
  • Kabak Kestane (Cucurbita maxima Duch.)​
  • ​​​​Kamışsı ve Çay​ır Yumağı ( Festuca arundinacea L., Festuca pretensis L. )
  • Kamkat 
  • Kapari 
  • Karanfil ( Dianthus caryophyllus L. ) 
  • Kara Mürver ( Sambucus nigra L.)
  • Karayemiş​
  • Kahverengi Hardal
  • Karabuğday (Fagopyrum esculentum Moench)
  • Karnabahar ( Brassica oleracea L. convar.botrytis L.) Alef. var. botrytis L. )
  • ​Karpuz ( Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. Et Nakai )​
  • Kasava (Manyok)​
  • Kasımpatı ( Krizantem) ( Chrysanthemum )
  • Kavun ( Cucumis melo L. )
  • ​​Kayısı ( Prunus armeniaca L. )
  • Kekik (Thymus vulgaris L.) 
  • Kekik (Origanum spp)​  
  • Kenevir ( Cannabis sativa L. )
  • Keçiboynuzu ( Ceratonia siliqua L.)
  • Keçi Otu
  • Kereviz ( Apium graveolens L. var rapaceum )
  • Kestane ( Cestanea sativa Mill. ) 
  • Keten (  Linum usitatissinum L.)
  • Ketencik (Camelina sativa L. )​
  • Kırmızı Panc​a​r ( Beta vulgaris L. var. condivita Alef )
  • Kırmızı Üçgül 
  • Kızılcık ( Cornus mas L.)
  • ​​Kinoa (Chenopodium quinoa)
  • Kimyon (Cuminum cyminum L.)​
  • Kiraz ( Prunus​ avium L . )​​​​​​​
  • Kivi (Actinidia Lindl )​ 
  • Kleopatra ( Mandarini Citrus L.)
  • Kum Darı​
  • Koca Fiğ
  • Kolza ( Brassica napus oleifera L. )
  • Koru​nga ( Onobrychis sativa Lam&Onobrychis viciifolia Scop ) 
  • Koyun ve Kırmızı Yumağı 
  • KÖK Kereviz
  • ​Kırmızı Yumak,Koyun Yumağı ( Festuca rubra L, Festuca ovina L. 
  •  Kırmızı Üçgül 

  • ​​Kudret Narı 
  • Kurt Üzümü (Goji Berry) ( Lycium barbarum )
  • ​Kuşburnu​​ (Rosa spp L )​
  • Kuşkonmaz (Asparagus officinalis L.)
  • Kuzukulağı ( Rumex acetosa​ )​
  • ​​​Keçisedefi
  • Korunga Geveni​​

İLETİŞİM

    Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü
  • Adres : Gayret Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:62 06172 Yenimahalle/ANKARA

  • Telefon : 0312 3154605 - 0312 344 47 78 - 0312344 75 29 -

  • Faks : 0312 3150901

  • E-Posta : ttsm@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
N