2016 yılı Gıda Kontrol Planı Hazırlık toplantısı 19 Ekim - 23 Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Genel Müdürümüz Prof. Dr. İrfan EROL, Genel Müdür Yardımcımız Muharrem SELÇUK Bakanlığımız ilgili personeli ile 81 ilin Gıda ve Yem Şube Müdürleri ve Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürleri katılmıştır.
Genel Müdürümüz toplantıda bir konuşma yapmıştır.
Genel Müdürümüz konuşmasında; Türkiye'de gıda güvenilirliğini sağlamaya yönelik olarak 90'lı yıllarda çalışmalar yapıldığını ancak dönüm noktasının AB müzakere süreci kapsamında 2010 yılında çıkarılan 5996 sayılı kanun olduğunu; mevzuat değişikliklerinin esasına bakıldığında da krizlerin görüldüğünü ve bu krizlerin yeni mevzuatların yapılmasını zorunlu hale getirdiğini söylemiştir. "Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasının birinci önceliğimiz" olduğuna değinen Genel Müdürümüz, Mevzuata hâkimiyetin ve tüm illerde uygulama birlikteliğinin sağlanması hususunun önemine de dikkati çekmiştir.
Ayrıca konuşmasında toplumun sağlıklı beslenmesine yönelik düzenlemeler yapıldığını aktaran Genel Müdürümüz, "Türkiye'de iki önemli kronik problem olduğunu, bunlardan birincisinin tuz ve tuza ilişkin problemler olduğunu, 40 yaş üstündeki insanların büyük bir bölümünün yüksek kan basıncına ilişkin tansiyon problemleri yaşadığını ve zeytinde, peynirde, pastırmada, ekmekte ve birçok üründe tuzun azaltıldığını belirtmiştir. İkincisinin ise şeker problemi olduğunu ve şekerin de azaltılmasının sağlandığını söyleyen Genel Müdürümüz diğer önemli bir düzenlememizin de işletmelerin kayıt altına alınması olduğunu ve bugün kayıtlı işletme sayımızın 660 bine ulaştığını, risk kategorisi yüksek işletmelerin daha fazla denetlenmesi gerektiği, denetim sayılarını arttırmak zorunda olduğumuzu ve bu sene denetim sayılarında 700 bine ulaşmayı hedeflediğimizi söylemiştir.
Genel Müdürümüz son olarak; ifşa mekanizmasının 2012 yılı Mart ayında uygulamaya konulduğunu ve daha hızlı işlemesi gerektiğine dikkat çekmiştir. İnsanların doğru bilgilendirilmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Genel Müdürümüz, zaman zaman kamu spotları ve toplantılarla bunu yapmakta olduğumuzu ve kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik daha fazla toplantının düzenlenmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırmıştır.
Toplantı boyunca, kırmızı et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, şeker ve şekerli mamuller, bal, alkollü içkiler, alkolsüz içecekler, ALO 174 ile risk esaslı denetim konuları ve diğer gıda gruplarının denetim programları ele alınmıştır.