Müdürlüğümüz teknik personelince 2023 yılının ilk hizmet içi eğitimi “Zeytinyağı Duyusal Analizde Farkındalık Eğitimi” konusunda gerçekleştirildi. Zeytinyağında duyusal analizin nasıl gerçekleştirildiği konusu, 4. Kuşak zeytinyağı üreticisi, Oleolog Selin ERTÜR tarafından anlatıldı.
İyi Bir Zeytinyağı nasıl olmalıdır? Kızışma, Çamurumsu Tortu (posa), Küflü Rutubetli Topraksı, Sirkemsi Ekşimsi, Bayat Okside (Ransid), Metal tat gibi kusurlar ile Meyvemsilik, Acılık,Yakıcılık,gibi olumlu Zeytinyağı özelliklerinden bahsedilerek örnekler Yağ tadımı ile duyusal analize ait katılımcıların deneyimleme imkanı sağlandı.
Kurum Müdürü Remzi ACARER Müdür Yardımcısı Hülya YENER PALA ve Teknik Personelin Oleolog Selin ERTÜR ’e teşekkür etmeleri ile eğitim son buldu.