İzmir
Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu
Müdürlüğü ve Edremit Ticaret Borsası iş birliği ile Güre Afrodit Termal
Otelinin Toplantı salonunda 20-21 Nisan 2015 tarihleri arasında “Natürel
Zeytinyağı Tadım” eğitimi verildi.
Eğitime,
İzmir Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Natürel Zeytinyağı Tadım
Panelinden Dr. Oya KÖSEOĞLU, Gıda. Müh. Elif Burçin BÜYÜKGÖK ve Ziraat Yük.
Müh. Mehmet ULAŞ katılımcılara Zeytin Yetiştiriciliği ve Kalite, Zeytinyağı
Üretim Prosesleri ve Duyusal Analiz Metotları hakkında temel eğitimler
vermişlerdir. Zeytinyağı tadım analizleri sırasında yağlarda karşılaşılan
kusurlar anlatılmıştır.
Yöresel
Zeytinyağlarının yanında Edremit Ticaret Borsası Katılımcı Üyelerine, Edremit
Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Murat KÜÇÜKÇAKIR tarafından kişisel
yurtdışından temin edilen örnek yağ numunelerinin tadılması imkânı sağlandı.
Katılımcılara
Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Murat KÜÇÜKÇAKIR, Natürel Tadım
eğitiminin aynı zamanda bir Natürel Zeytinyağı Tadım Panelistliğine adaylık olduğunu
belirterek Türk ve Dünyada yapılan uygulamalardan örnekler vererek bölgemiz Üretici
ve Sektörel uygulama ve çalışmalara yapılabilecek her oluşumda kurumsal katkı
sağlanabileceği vurgusunda bulundu.
Edremit
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın A.Tarkan DENİZER ’in Eğitimci ve Edremit
Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğünün organizasyona katkılarından dolayı
teşekkürleri sonrası Katılımcılara Katılım Belgeleri verilerek Eğitim sona
erdi.