Genel Müdürümüz Kadir Çokçetin, Nallıhan'da yer alan Nallıhan Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulunmak üzere Nallıhan'a gitti. Alanın kaynak değerleri ve alana yapılması planlanan düzenlemeler hakkında Bölge Müdürü Hasan Başyiğit'ten bilgi alan Genel Müdür Çokçetin, devam eden yatırımlar hakkında gerekli talimatları verdi.
Kuş Cenneti ziyaretinin ardından Genel Müdür Çokçetin, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan ve öğrenciler ile doğada yaralı halde bulunmasının ardından Genel Müdürlüğümüz ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğinde tedavisi tamamlanan vaşak ve kaplumbağayı yeniden doğaya bıraktı. Doğaya bırakılan vaşağa Genel Müdürlüğümüz ve Doğa Araştırmaları Derneği arasında yapılan Anadolu Vaşak Projesi protokolü kapsamında verici takıldı. Verici takma işlemi Genel Müdürlüğümüz uzmanları Dr. Burak Tatar ve Dr. Taner Hatipoğlu tarafından gerçekleştirildi.
Doğa koruma çalışmalarında kurumların ve kuruluşların ortaklık oluşturmasının güzel bir örneği olan bu çalışmada, verici takılan vaşak öncelikle bir deneme alanına salınacak. Takılmış olan verici, vaşağın hareketlilik durumuna göre günde ortalama 13 GPS noktası alacak. Vaşağın aktif olduğu zamanlarda yarım saatte bir; dinlendiği saatlerde ise 2 saatte bir nokta alan vericinin aldığı noktalar bir el telsizi yardımıyla bilgisayara indirilecek.
Buradan elde edilen veriler, vaşağın hayatta kalma başarısının yanı sıra, rehabilitasyondan çıkan bireyler ile doğadaki bireylerin davranış farklılıkları hakkında da bilgi sağlayacak.
Tedavisi tamamlanan hayvanların doğaya salınmasının ardından Genel Müdürlüğümüzce üretme istasyonlarında üretimi yapılan kekliklerden 100 bireyi Nallıhan'da farklı bölgede doğa ile buluşturan Genel Müdür Çokçetin, “tabiatın ve yaban hayatının desteklenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.