Genel Müdürlük olarak kesimhanelerdeki kesim standartlarının belirlenmesine yönelik Kırşehir Merkez ve Ankara'nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren kesimhaneler ziyaret edildi.
Hayvan Refahı, Kimliklendirme ve Kayıt Daire Başkanı Dr.Hasan KESKİN ile birlikte konu uzmanı teknik personelden oluşan heyete İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin yetkilileri de eşlik etti.
Çiftlikten kesime kadar ve kesim süreci de dahil hayvan refahı konularında değerlendirmelerde bulunan heyet kesim işlemlerini yerinde inceledi. Üretilen karkasların asgari hijyen standartlarında, aynı kalitede ve istenilen formda olması noktasında bilgilendirmelerde bulundu.
Kesimhane işletmecileri ile de görüşen heyet, hem üreticinin hem de tüketicinin korunması ve güvenilir et ve et ürünlerinin halka arz noktasında kilit role sahip kesimhanelerin önemini vurguladı.