ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

  • ANA SAYFA
  • BAKAN
    • BAKANIMIZ
    • FOTOĞRAF GALERİSİ
  • BAKANLIĞIMIZ
    • BAKAN YARDIMCILARI
      • ​

        EBUBEKİR GİZLİGİDER

      • İBRAHİM YUMAKLI
      • ​

        DR. NİHAT PAKDİL
      • ​

        VEYSEL TİRYAKİ
    • POLİTİKALARIMIZ
      • STRATEJİK PLAN
      • ETİK KOMİSYON
    • MEVZUAT
    • KURUMSAL KİMLİK
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • BAKANLARIMIZ LİSTESİ
  • BİRİMLER
    • MERKEZ BİRİMLER
    • BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR
    • TAŞRA BİRİMLERİ
  • MİRASIMIZ YEREL TOHUM
  • HİZMETLER
    • KAMU HİZMET ENVANTERİ
    • FAALİYET RAPORLARI
    • E-HİZMETLER
  • BİLGİ MERKEZİ
    • KONULAR
      • VETERİNER HİZMETLERİ
      • TARIMSAL DESTEKLER
      • TARIM SİGORTALARI VE DOĞAL AFETLER
      • TARIM HAVZALARI
      • TOPRAK KORUMA VE ARAZİ DEGERLENDİRME
      • SU ÜRÜNLERİ
      • RİSK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ
      • PROJELER VE KREDİLENDİRME
      • FAALİYET RAPORLARI
      • MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER
      • KIRSAL KALKINMA
      • HAYVANCILIK
      • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
      • EĞİTİM VE YAYIM
      • COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM
      • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
      • AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER
      • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA
      • TARIM TEKNOLOJİLERİ VE MEKANİZASYON
      • KORUNAN ALANLAR ÜCRET TARİFESİ
    • VERİLER
      • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ VERİLERİ
      • BİTKİSEL ÜRETİM VERİLERİ
      • ÇAY İŞLETMELERİ VERİLERİ
      • ET VE SÜT KURUMU VERİLERİ
      • GIDA VE KONTROL VERİLERİ
      • HAYVANCILIK VERİLERİ
      • TARIMSAL ARAŞTIRMA VERİLERİ
      • TARIM İŞLETMELERİ VERİLERİ
      • TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU VERİLERİ
      • TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ VERİLERİ
      • TARIM REFORMU VERİLERİ
      • STRATEJİ GELİŞTİRME VERİLERİ
      • TOPRAK SU GÜBRE TAVSİYE VERİLERİ
  • BASIN
    • HABERLER
    • FOTOĞRAF GALERİ
    • BASIN İLETİŞİM
  • İLETİŞİM
    • TOB BİLGİ EDİNME
    • MERKEZ TEŞKİLAT
Ara
    Skip Navigation LinksT.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI > Haber

BAKAN KİRİŞCİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

24.6.2022 / Gösterim Saysı : 17766 / Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'te devam eden orman yangını ile ilgili Muğla Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemede bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yangın söndürme çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Erdoğan daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 helikopter ve 2 uçak ile başlayan yangınla mücadeleyi, toplamda 95 araç ve 576 personelle gerçekleştirdiklerini bildirdi.

"İLK MÜDAHALEYLE ÇOK DAHA BÜYÜK BOYUTLARA ULAŞMASI ENGELLENDİ"

Yapılan ilk müdahaleyle yangının çok daha büyük boyutlara ulaşmasının engellendiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte 21 Haziran 2022 tarihi itibarıyla saat 14.02'de Dalaman'da, 22 Haziran 2022 tarihi saat 9.30'da Fethiye'de, saat 13.50'de Köyceğiz'de ve saat 14.20'de Seydikemer'de çıkan yangınlar kontrol altına alınmıştır. 1204'ü orman olmak üzere toplam 4 bin 587 personel sahada görev yapmıştır, görev yapmaya devam etmektedir. 405 arazöz ve 202 iş makinesi, 48 itfaiye aracı, 119 su tankeri, 28 TOMA olmak üzere toplam 1169 araç bu yangın süreci içerisinde görev yapmışlardır. 15'i uçak, 46'sı helikopter olmak üzere 61 hava aracıyla bu yangında arkadaşlarımız görev aldılar."

"BÖLGEYE 26 SİVİL TOPLUM KURULUŞUNDAN 393 PERSONEL VE 47 ARAÇ GELMİŞTİR"

Orman Genel Müdürlüğünün 14 uçak, 25 helikopterle çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Erdoğan, "Bu arada Katar, 3 helikopterle bu çalışmalara iştirak etti, jandarma 14 helikopterle bu çalışmalar içerisinde yerini aldı. Milli Savunma Bakanlığı 6 helikopterle burada yerini almak suretiyle çalışmalarımız devam ediyor. AFAD'ın koordinesinde bölgeye 26 sivil toplum kuruluşundan toplam 393 personel ve 47 araç gelmiştir." açıklamasını yaptı.

Müdahale çalışmalarında 15 afet grubunun görev aldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sevincimiz, her şeyden önce herhangi bir can kaybı ve kayıp vatandaşımız yoktur. Sağlık ekiplerimiz tarafından toplam 47 hastaya müdahale edilmiştir, 19'u hastaneye nakil edilmiş tedavileri tamamlanıp taburcu edilmişlerdir. Sağlık ekiplerimiz 19 ambulans, 16 UMKE aracı toplam 35 araç 135 personelle müdahalede bulunmaktadır. Ayrıca 50 haneye sağlık taraması yapılmıştır.

Afet tahliye yerleştirme ve afet barınma gruplarınca da yangınlar sırasında Marmaris ilçemizde toplam 131 hane, 435 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmişlerdir. Tahliye edilen kişilerin büyük bölümü güvenli bölgelere geri dönüş yapmıştır. Afet barınma grubunca 340 personel 4 tahliye edilen vatandaşımız olmak üzere toplam 344 kişiye barınma hizmeti sağlanmıştır. Bu arada 52 büyükbaş, 235 küçükbaş 225 kümes hayvanı olmak üzere toplam 467 hayvan ve 52 araç tahliyesi yapılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca Marmaris ilçesinde yangın nedeniyle tahliye edilen hanelere 288 bin lira nakdi yardımda bulunmuştur."

"KARADAN VE HAVADAN SÖNDÜRME, SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bunlardan sonra da şu an itibarıyla yine gerek karadan gerek havadan bütün söndürme, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve bakan yardımcılarının hep birlikte süreci kontrol altında tuttuklarını vurgulayan Erdoğan; kurum olarak da gerek itfaiyeler gerek AFAD'ın bu koordinasyonlar içerisinde sürekli yer aldığını, hiçbir an burayı yalnız bırakmadığını ve bu süreci son anına kadar da devam ettireceklerini söyledi.

"AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATACAĞIZ"

Kaç hektarın yandığına ilişkin soruya da Erdoğan, ilk etapta 2 bin hektar olduğunu, daha sonra 3 bin hektara çıktığını, son anda 4 bin hektarı bulduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Şu an itibarıyla 4 bin hektarın kontrol altına alınmasıyla soğutma çalışmalarının ardından ağaçlandırma çalışmalarımızı başlatacağız. Geçen yıl yine Muğla, Antalya, Alanya, buralarda yaşadığımız olaylarda hiç durmadık, hemen dikimlere başladık, şu anda oralar çok farklı bir hale geldi. Burada da şimdi aynı uygulamayı yapacağız. İnşallah, burada da ağaç dikim çalışmaları ile beraber bu bölgedeki sıkıntıyı da süratle gidereceğiz."

Orman yangınıyla ilgili kişinin gözaltına alındığını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Ben de caydırıcı bir ceza olması kanaatindeyim. Ben de diyorum ki ucu nereye dayanıyor idama mı, idam olmalı. Sultan Fatih ne diyor, 'Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynun vururum.' diyor. Bu iş o kadar önemli. Canım canım bütün ormanları yakıyoruz. Sadece ormanlar mı? Bütün haşerat, hayvanlar hepsi bu ormanlarla beraber ne oluyor, onlar da yanıyor. Adam, affedersin içmiş ve geliyor, 'Bilmem neye kızdım, onun için de burayı yaktım.' Ne demek bu ya, böyle saçmalık olur mu? Bu tartışılmalı ve bunun üzerinde kesinlikle etraflıca durmalıyız."

"HEP BİRLİKTE FİDANLARI DİKELİM"

Bir gazetecinin, "Çöplük yanma ihtimali var diye söyleniyor, var mı böyle bir şey?" sorusu üzerine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin "çöplüğün yanmadığı" bilgisini verdiğini aktardı. Erdoğan, gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fidan dikme ilan edildiği zaman bütün bölge halkını, fidan dikmeye davet ediyoruz. Hep birlikte fidanları dikelim." dedi.


Son Haberler

  • Bakan Kirişci: "Hizmete Aldığımız İçme Suyu T ...
  • 34 Adet Hidroelektirik Santrali Cumhurbaşkanı ...
  • Bakan Kirişci: "Karbon Salınımı Sıfır Olan, Çe ...
  • Orman Genel Müdürlüğünün Merkez Binasına Engel ...
  • Bakan Kirişci, Uluslararası Tarımsal Kalkınma ...
  • Bitki Koruma Ürünleri Bayi Ve Toptancılık Sına ...

Haber Arşiv

BAĞLANTILAR

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz Destanı

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes

Resmi İstatistik Portali

Resmi İstatistik Portali

Gıdanı Krou

Gıdanı Krou

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Küpe Sorgulama

Küpe Sorgulama

Etik Rehberi

Etik Rehberi

Alo Gıda

Alo Gıda

Hayvan Sağlığı

Hayvan Sağlığı

Belgenet

Belgenet

Milli Parklar Genel Müdürlüğü

Milli Parklar Genel Müdürlüğü

Bagis

Bagis

Türkiye'nin Biyoçeşitliliği

Türkiye'nin Biyoçeşitliliği

İLETİŞİM

    T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0312 287 33 60 (PBX)

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​