Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLARI VE GÖREVLERİ
    GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    ENSTİTÜLER
    EĞİTİM MERKEZLERİMİZ
  • E-HİZMETLER
    TAGEM SUET
    PTS
    KURUMSAL
  • FAALİYETLER
    YAYINLAR/VERİLER
    E-BÜLTEN
    FALİYET RAPORU
    DERGİLER
    HİZMET STANDARTLARI
    PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI
  • PROJELER
    GENEL BÜTÇE PROJELERİ
    TÜBİTAK POJELERİ
    AB ÇERÇEVE PROGRAMLARI
    ULUSLAR ARASI PROJE VE PROGRAMLAR
    AR-GE DESTEK PROGRAMI
    ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ
  • YAYINLAR
    KURUMSAL DOKÜMANLAR
    • İŞ SÜREÇLERİ
    • FORMLAR
    • KİTAPLAR
    • TANITIM BROŞÜRLERİ
    • DİĞER DÖKÜMANLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü > Duyuru

“Canavar otu” Paneli

20.05.2014 / Gösterim Sayısı : 408 / Arşiv

​

Genel Müdürlüğümüz Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 9-10 Haziran 2014 tarihlerinde saat 10:00'da, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda "Canavar Otu" konulu panel düzenlenecektir.

Panelde;  canavar otunun biyolojisi, kültür bitkilerine verdiği zarar ve ekonomik önemi, mücadelesi, TAGEM organizasyonu ve TÜBİTAK desteği ile 1007 Kamu Projeleri kapsamında, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde 2006-2010 yılları arasında yürütülen  "Ülkesel canavar otu (Orobanche spp.)" projesinin çıktıları, canavar otunun ayçiçeğindeki zararı ve Türkiye'deki durumu ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan canavar otuna karşı ayçiçeğinde dayanıklılık çalışmaları sonuçlarının paylaşılması amaçlanmaktadır.

Panelin başkanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Adnan TÜLEK tarafından yapılacak olup, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldız NEMLİ "Türkiye'de ve Dünyada Canavar Otu Sorunu ve Mücadelesine Yönelik Yaklaşımlar", Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Yabancı Ot Bölüm Başkanı Dr. Eda AKSOY " Ülkesel Canavar Otu Projesi", Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet ARSLAN "Türkiye'de Canavar Otu Probleminin Mevcut Durumu ve Ürün Stratejileri", BASF Ürün Müdürü Önder YILMAZ "Clearfield Üretim Sistemi" ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Endüstri Bitkileri Şube Şefi Dr. Göksel EVCİ "Ayçiçeğinde Canavar Otu Sorunu ve Çözümüne Yönelik Islah Çalışmaları" konularında panelist olarak katılacaklardır.

Panele tüm ilgili kamu ve kuruluşların temsilcileri, üreticiler ve üniversitelerin öğretim üyeleri davetlidir.

İLETİŞİM

    Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, Eskişehir Yolu 10. Km, Çankaya/ANKARA 06800 TÜRKİYE

  • Telefon : 0(312)307 60 00

  • Faks : (312) 307 61 90, (312) 307 60 12

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
N