- TAGEM tarafından geliştirilen yerli ve milli arpa, buğday, nohut, mercimek ve kuru fasulye tohumlarının tanıtımı yapıldı.
- TAGEM Genel Müdür Yardımcısı İhsan EMİRALİOĞLU:
- "Kendimize tohum üretmenin dışında diğer ülkelere de tohum satmak istiyoruz."
- Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent KORKMAZ:
- "Ankara'da sertifikalı tohum üretimi son 5 yılda 2,4 kat artarak 70 bin tona ulaşmıştır."
ANKARA (AA) - Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli ve milli arpa, buğday, nohut, mercimek ve kuru fasulye tohumları tanıtıldı.
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü İkizce Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde "YERLİ VE MİLLİ ÇEŞİT TANITIM GÜNÜ" etkinliği düzenlendi.
TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Sayın İhsan EMİRALİOĞLU, burada yaptığı konuşmada, son dönemlerde yerli ve milli tohum üretiminin öneminin arttığının altını çizerek, TAGEM'in ülkedeki tüm tohumların yerli ve milli olarak karşılanması için çalışma yaptığını anımsattı.
EMİRALİOĞLU, Türkiye'nin tohum açısından kendi kendine yeten bir ülke olmasını amaçladıklarına işaret ederek, "Kendimize tohum üretmenin dışında diğer ülkelere de tohum satmak istiyoruz." dedi. EMİRALİOĞLU, yürütülen tohum ıslah çalışmalarında özel sektörün ihtiyaçlarını da dikkate aldıklarını söyledi.
- Ankara'da sertifikalı tohum üretimi arttı.
Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent KORKMAZ da Ankara'nın genelde memur kenti olarak anıldığına işaret ederek, "Ankara, Konya'dan sonra ikinci büyük tarım arazilerine sahip olan ilimiz. 23 tarım ürünü ilk üç sırada yer almaktadır." ifadelerini kullandı.