Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TARIMSAL ARAŞTIRMALAR VE POLİTİKALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLARI VE GÖREVLERİ
    GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    ENSTİTÜLER
    EĞİTİM MERKEZLERİMİZ
  • E-HİZMETLER
    TAGEM SUET
    PTS
    KURUMSAL
  • FAALİYETLER
    YAYINLAR/VERİLER
    E-BÜLTEN
    FALİYET RAPORU
    DERGİLER
    HİZMET STANDARTLARI
    PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI
  • PROJELER
    GENEL BÜTÇE PROJELERİ
    TÜBİTAK POJELERİ
    AB ÇERÇEVE PROGRAMLARI
    ULUSLAR ARASI PROJE VE PROGRAMLAR
    AR-GE DESTEK PROGRAMI
    ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ
  • YAYINLAR
    KURUMSAL DOKÜMANLAR
    • İŞ SÜREÇLERİ
    • FORMLAR
    • KİTAPLAR
    • TANITIM BROŞÜRLERİ
    • DİĞER DÖKÜMANLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü > Haber

ICASI-2025 Kongresi TAGEM ve Ankara Üniversitesi İş Birliğiyle Başladı

25.06.2025 / Gösterim Sayısı : 201 / Arşiv

​

TAGEM ve  Ankara Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 3. Uluslararası ve 16. Ulusal Tarımsal Yapılar ve Sulama Kongresi (ICASI-2025), 24 Haziran 2025 tarihinde TAGEM ev sahipliğinde başladı.

TAGEM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin açılışı, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Güler Demirova Györffy ve Prof. Dr. Demet Gürhan'ın piyano eşliğinde canlı olarak seslendirdiği İstiklal Marşı ile başladı.

Kongre Programı açılışına, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin ATAR, Sulama Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Mekin TÜZÜN ve Kongre Başkanı-Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM, katılım sağladı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım'ın kongre hakkında bilgi verdiği açılış konuşmalarında, Sulama Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Mekin Tüzün, tarımsal sulamada suyun verimli kullanımına dikkat çekerek, Türkiye'de suyun yaklaşık %70-75'inin tarımsal sulamada kullanıldığını vurguladı.

Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar konuşmasında, tarımın temel taşlarından biri olan “Tarımsal Yapılar ve Sulama" alanında ulusal ve uluslararası bilimsel birikimi bir araya getiren bu kongrenin; sadece bir bilimsel paylaşım platformu değil, aynı zamanda tarımın değişen doğasının ve bölgesel ihtiyaçların değerlendirileceği bir ortam olduğunu belirtti.

Genel Müdür Dr. Mustafa Altuğ ATALAY TAGEM'e bağlı  49 Araştırma Enstitüsü'nden 23 Araştırma Enstitüsü'nün sulama alanında çalıştığını ve bu enstitülerin tarımsal sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yürüttüğünü büyük bir gururla anlattı. Özellikle tarımsal açıdan stratejik olan sulama konusunda her vatandaşın çocuk yaştan başlayan bir bilinçle suyu tasarruflu kullanması gerektiğini vurguladı. Gerek ülkemizde gerek küresel ölçekte artan su ihtiyacını dile getiren ATALAY, ülkemiz tarım politikalarında özellikle suya göre planlama yapmanın önemine istinaden 2023 yılında yapılan önemli bir kanun değişikliği ile üretim planlaması yapılması, üretim planlaması ile de hem ülkemizin ihtiyaç duyduğu ürünleri yetiştirmenin ve birinci hedef olarak ta bunu suya bağlı olarak geliştirmenin hedeflendiğini belirterek, düzenlenen bu kongre sonuçlarının büyük bir titizlikle ele alınacağını ve sahada uygulayıcı olan bakanlığımızın, çıkan sonuçlar ışığında politikalar geliştirip çiftçilerimizin bu doğrultuda uygulama yapmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise konuşmasında, suyun dünya genelinde en stratejik konulardan biri olduğuna dikkat çekerek, bilimsel çalışmalara dayalı politikaların önemini vurguladı. Ünüvar, kongrenin uygulanabilir çıktılar sağlayacak nitelikte olmasının önemine değinerek emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından programa “Davetli Konuşmacı" olarak Amerika Birleşik Devletleri Purdue Üniversitesi'nden Dijital Tarım Akademisi e-öğrenme Müdürü Dr. Bruce ERICKSON'un “Dijital Tarımın Küresel çapta Benimsenmesi: Trendler ve Gelişen Teknolojiler" konulu sunumları gerçekleştirildi. Toplu aile fotoğrafı çekilmesinin ardından kongre faaliyetlerinin devamı için Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğüne geçildi.

 

4 gün sürecek Kongrede;

 “İklim Değişikliği Etki Değerlendirmesi, Uyum ve Azaltma İçin Bitki Simülasyon Modellerinin Önemi, Sulama Yönetiminde Dijital Teknolojilerin Kullanımı, Sulu Tarımda AgroPV Kullanımının Geleceği" konularında 4 farklı yan etkinlik yer alacak olup, ayrıca “Sulama, Sulama Yönetimi, Havza Yönetimi, Sektörel Su Tahsisleri, Sulamada Otomasyon, Sulamada Dijital Teknolojilerin Kullanımı, Toprak-Bitki-Su İlişkileri, Su Kalitesi, Atık Suların Kullanımı, Tarımsal Kirlilik, Sulanan Alanlarda Tuzluluk Ve Alkalilik Problemleri, Toprak-Su Yapıları, Su Hasadı, Fertigasyon, Tarımsal Hidroloji, Hidrolojik Modelleme, Tarımsal Yapılar, Seracılık, Kırsal Bölge Planlaması, Tarımda Alternatif Enerji Kaynaklarının Kullanımı, İklim Değişikliği, Tarımsal Meteoroloji, Tarımsal Erken Uyarı Sistemleri, Kuraklık, Bitki Büyüme Modelleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Tarım Teknolojileri, Drone Uygulamaları ve Tarımda Yapay Zeka" konularında 150 adet sözlü bildiri sunumu gerçekleştirilecektir.

ICASI 2025'in amacı; üniversiteler, araştırma enstitüleri, konu ile ilgili uzmanlar, karar vericiler, politika yapıcılar, kamu ve sivil toplum örgütleri, özel sektör ve çiftçilerin içinde yer aldığı tüm paydaşları bir araya getirerek, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel bir tartışma ortamı oluşturmak, tarımsal su yönetimi ve sulama ile tarımsal yapılar konularında dünyadaki ve ülkemizdeki mevcut sorunlara, azalan su kaynakları, iklim değişikliği ve küresel ısınmayı da göz önünde bulundurarak çözümler üretmektir.

Bunun yanı sıra  kongre, ele alınan konular açısından  en son gelişmelerin, politikaların, uygulamaların, inovasyon ve teknolojilerin  tüm paydaşlar ile  paylaşılmasına olanak sağlamaktadır. 


Fotoğraf Galerisi (10)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Tagem Ürün Kataloğu Yayımlandı
...
Doktora Tez Öneri Yönlendirme Komisyonu (Dokyö ...
...
Kktc İle 13. Araştırma Yürütme Kurulu (Ayk) To ...
...
Toprak Mikrobiyolojisi Ve Hassas Tarım Teknolo ...
...
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitü Müdürlüğün’ De ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, Eskişehir Yolu 10. Km, Çankaya/ANKARA 06800 TÜRKİYE

  • Telefon : 0(312)307 60 00

  • Faks : (312) 307 61 90, (312) 307 60 12

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI