PROJELERİMİZ YURT DIŞINDA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde Konya ve Karaman'da gerçekleştirilen Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi yurt dışında örnek gösterilen projeler arasında yer alıyor.
Fas Tarımsal Kalkınma Ajansı ve Fas Tarım Bakanlığı yetkililerinden oluşan 19 kişilik bir heyet, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar ve yatırımları yerinde incelemek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere 24-25 Mart tarihleri arasında Konya ve Karaman'ı ziyaret etti.
Güney-Güney iş birliği çerçevesinde Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından organize edilen teknik gezi kapsamında ilk olarak Konya İl Tarım Orman Müdürlüğü'nde bir toplantı gerçekleştirilerek Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi faaliyetleri hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Sürdürülebilir kalkınma projelerinin yönetimi ve uygulamaları hakkında görüş alış verişinde bulunulan toplantı saha ziyaretleriyle devam etti. Proje kapsamındaki tarımsal faaliyetleri ve proje uygulamalarını yerinde inceleyen ekip, Bozkır ilçesinde Portatif Güneş Enerjili Sulama Sistemleri, Bal Dolum ve Fondan Şekeri Üretim Tesisi'ni ve örnek bir elma bahçesini ziyaret etti.
Teknik gezinin ikinci gününde Karaman'da Proje kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar ve yatırımlar yerinde incelendi. İlk olarak, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamındaki faaliyetler hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Fas heyetinin ziyareti Avgan ve Cerit köylerindeki seraların ve bireysel güneş enerjili sulama sistemlerinin yerinde incelenmesiyle devam etti.
IFAD ve Tarım ve Orman Bakanlığı personelinin de bulunduğu teknik gezide Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ilgi odağı oldu. Proje kapsamında Konya ve Karaman'da gerçekleştirilen uygulamalar ve yatırımlardan oldukça etkilenen Fas heyeti, kendi ülkelerinde de benzer uygulamaların yapılması gerektiğini belirttiler.