Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ALTERNATİF ÜRETİM YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • FINDIKTA REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI
  • ÜZÜMDE REKOLTE TAHMİN ÇALIŞMALARI 2021
  • TÜİK BİTKİSEL ÜRETİM VERİLERİ
  • ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BUDAMA EĞİTİMİ
  • ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜ KÜMELENME ÇALIŞMALARI
    PROJE BİLGİLERİ
    PROJE ÇIKTILARI
    PROJE FAALİYETLERİ
    PROJE TANITIM SUNUMU
    TÜSSIDE PROJE SAYFASI
    KURUMSAL BİLGİLER
    SOSYAL MEDYA
    PROJE SONUÇ RAPORU
    E-KÜTÜPHANE
    TEKNİK KOMİTE
  • JEOTERMAL SERACILIK
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAlternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi > Haber

Fındıkta Rekolte Tahmin Çalışmaları

Üzümde Rekolte Tahmin Çalışmaları 2021

TÜİK Bitkisel Üretim Verileri

Zeytin Yetiştiriciliği ve Budama Eğitimi

Zeytin-Zeytinyağı Sektörü Kümelenme Çalışmaları

  • Proje Bilgileri
  • Proje Çıktıları
  • Proje Faaliyetleri
  • Proje Tanıtım Sunumu
  • TÜSSIDE Proje Sayfası
  • Kurumsal Bilgiler
  • Sosyal Medya
  • Proje Sonuç Raporu
  • E-kütüphane
  • Teknik Komite

Jeotermal Seracılık

Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Kümelenme Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi Kapanış Programı 25 Kasım 2015 Tarihinde İzmir İlinde gerçekleştirildi.

25.11.2015 / Gösterim Sayısı : 133 / Arşiv

​Bakanlığımız ve TÜBİTAK-TÜSSİDE (Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü) tarafından yürütülen Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Kümelenme Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi Kapanış Programı İzmir İlinde gerçekleştirildi.

Kapanış Programı, Ülkemiz zeytin ve zeytinyağı sektörünü tanıtan sinevizyon filminin gösterimiyle başladı.

2014 Yılı Mayıs ayında imzalanan protokol ile başlayan çalışmalar bir yılda tamamlanmıştır. Proje kapsamında; Ülkemiz zeytin ve zeytinyağı sektörü analiz edilerek Bakanlığımız kümelenme çalışmaları için pilot sektör olarak seçilen zeytin ve zeytinyağı sektöründe kümelenme modeli ortaya çıkarılmıştır.

Programın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Sayın Mehmet Ali OLGUN yaptı. Konuşmasında, sektör ve kamunun birlikte olduğu zaman buradan güç doğacağını, kümelenmenin öneminin bu olduğunu vurgulayan Sayın OLGUN, Proje sonuçlarının Ülkemiz için hayırlara vesile olacağına inandığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Sayın Ümmühan TİBET, sektörü bir araya getiren çatı kuruluşun temsilcisi olarak konuşmasında; Şair Fikret TURHAN'ın "Zeytin Ağacı" adlı şiirinden alıntılar yaparak, "Zeytin gibi kutsal bir ağaca hizmet etmek hepimizin boynumuzun borcu ve bu Ülkeye duyduğumuz minnetin bir ifadesi olmalıdır" diyerek Projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Sayın Mücahit Taha ÖZKAYA ise konuşmasına; "zeytine gönül verenlerin bir arada olmasının güzelliği"ne vurgu yaparak başladı. Zeytinyağında kaliteli üretimin önemine, bu konuda ödül alan üreticilerimiz giderek arttığına dikkat çekti. "Kötü zeytin yoktur, kötü işleme vardır." diyerek, zeytinin sağlık için önemini ifade ettikten sonra sağlık yönünden önemini ön plana çıkartmanın gerekliliğine vurgu yapmıştır.

TÜBİTAK TÜSSİDE (Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü)  Müdürü Sayın Tezer BATTAL Proje Ortağı olarak katılımcılara hitabetti. TÜSSİDE hakkında kısa bir bilgilendirmeden sonra "TÜBİTAK olarak son dönemde ülke çapında bilim, teknoloji ve yenilik atılımına önderlik etmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Zeytin ve Zeytinyağı Ulusal Kümelenme Destek Programı Tasarımına yönelik çalışmalar tamamlanmış ve Projenin sonuçlarının paylaşılması aşamasına gelinmiştir. Ülkemizin Dünyada rekabet edebilirliği açısından Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Kümelenme Stratejisinin ortaya çıkarılması ve bu bağlamda konuyla ilgili tüm kesimlere katkı sağlaması için yürütülen bu Proje, ürün bazlı olarak yapılan ilk kümelenme destek programı olması nedeniyle diğer ürünler için hazırlanacak küme stratejilerine ve destek programlarına öncülük etmektedir. Tüm kesimlerin katkısıyla çalışmalar tamamlanmıştır. " ifadesini kullanarak Proje kapsamında yürütülen çalışmaları kısaca özetledikten sonra sözlerine son vermiştir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ümit Bayram KUTLU, konuşmasına Bakanlığımız ve şahsı adına tüm katılımcıları saygıyla selamlayarak başladı.

Zeytinde hasat döneminde bulunulduğu, Projenin de hasat dönemine gelindiğine vurgu yaptı. "Bakanlık olarak zeytin sektörüne ayrı bir değer veriyoruz. Bitkisel üretimin arttırılması yanında içerisinde zeytin ve zeytinyağının payı giderek artıyor." dedi. Sayın KUTLU, zeytin üretimini 3 milyon tona, zeytinyağı üretimini 600 bin tona, zeytinyağı ihracatını 100 bin tona ve kişi başına 2 kg olan zeytinyağı iç tüketimini 5 kg düzeyine ulaştırma hedeflerinin bulunduğunu aktardı. Zeytin ve Zeytinyağı sektörünün bitkisel üretim değerinin 3.6 milyar TL olduğuna vurgu yapan Sayın KUTLU, markalaşmanın artmasıyla katma değerinde artacağını, 2004 yılından beri yürütülen çalışmalarla sektörün ivme kazandığını, 2008 yılında Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinin kurulması ve Uluslararası Zeytin Konseyiyle paralel çalışmalar yürütüyor olmasının önemine dikkat çekti.

Sayın KUTLU, sektöre sağlanan destekler hakkında kısa bilgiler verdikten sonra sektördeki dağınık yığınların kümelenmelerini sağlayarak, inovasyon, markalaşma ve uluslararası rekabeti güçlerinin artırılmasının amaçlandığını ifade etti. Ülkemizdeki başarılı kümelerden örnekler veren Sayın KUTLU, projenin başlangıcından bugüne kat edilen mesafeleri ve sonuçları özetledikten sonra zeytin ve zeytinyağı sektörüne yönelik önümüzdeki dönemde yeni uygulamaların, desteklerin (zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu projesi) ve özellikle kümelenme desteğinin devre gireceğini anlattı. Kümelenme desteğinde amaçlanan çalışmaları aktardıktan sonra Zeytinyağı Tanıtım Komitesinin yürüttüğü başarılı çalışmalarla Türk zeytinyağının dünyada bilinirliğinin arttığına ve bunu sürdürülebilir kılmanın önemine değindi. Projede emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Ülkemizde yürütülen birçok projede görev almış Uluslararası Danışman Alberto GOMEZ, Dünya zeytin ve zeytinyağı sektörü ile kümelenme çalışmalarını anlatan sunumunu gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Dr. Mustafa TAN'ın yaptığı panel bölümünde; panelistler TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Sayın Cahit ÇETİN, Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (MARMARABİRLİK)  Genel Müdürü Sayın İbrahim MİNARECİ, Fora Zeytin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Taner YILDIRIM, Öğretim Görevlisi Sayın Doç Dr. Mücahit Taha ÖZKAYA ve UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ümmühan TİBET'in değerli katkıları ile başarılı bir panel gerçekleştirildi.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Kümelenme Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi Sonuç Raporunu indirmek için linke tıklayınız.

Fotoğraf Galerisi (24)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Üzümde 2018 Yılı Rekolte Tahmin Eğitimi Antaly ...
...
Fındıkta Rekolte Tahmin Eğitimi Düzce İlinde G ...
...
Fındıkta Rekolte Tahmin Eğitimi Ordu İlinde Ge ...
...
Üzümde Rekolte Tahmin Eğitimleri Gerçekleştiri ...
...
Zeytin Yetiştiriciliği Ve Budama Eğitimi
...
Bağ Kayıt Sistemi Eğitimi Ve Bağcılıkta Kümele ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi
  • Adres : Eskişehir Yolu 9. Km Lodumlu / ANKARA

  • Telefon : 0312 258 82 82

  • Faks : 0312 258 82 51

  • E-Posta : bugemkumelenme@gmail.com

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
N