ARAÇ İŞLETME SAHA KONTROL AMİRİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI:
- Personel Servis güzergâhlarını hazırlamak, kontrol etmek, işletilmesini sağlamak,
- Müdürlük demirbaşına kayıtlı Araç İşletme Şefliğinde bulunan araçların sevk ve idaresini sağlamak, rutin olarak personel servislerini takip etmek, aksaklıkları gidermek,
- Araçları Taşıt Görev Emri ile görevlendirmek, görev bitiminde Taşıt Görev Emri kâğıtlarını almak ve bunları kontrol etmek.
- Araçların yakıt fişlerini kontrol etmek ve tüketim miktarlarının kayıtlarını tutmak
- Araçların periyodik bakımlarını yaptırmak, trafik sigortası, egzoz ve fenni muayene günlerini takip etmek ve yaptırılmasını sağlamak,
- Müdürlük demirbaşına kayıtlı Araç İşletme Şefliğinde bulunan araçların arıza ve onarımlarının yapılmasını sağlamak,
- Araçlarda İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili önlemleri almak.
- Araç İşletme Şefliğinde görevli araçları; 237 sayılı Taşıt Kanunu, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği, Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliği ile Resmi Taşıtlar konulu genelgelere uygun çalıştırmak.
- Araç İşletme şefliğine ait birimlerin, garaj ve park yerlerinin tertipli düzenli ve işler şekilde çalışmasını sağlamak.
- Araç İşletme Şefliği emrinde bulunan taşıtların ve diğer malzemelerinin en iyi şekilde kullanılmasını ve muhafazasını sağlamak. Araçlarda ve İşletme Şefliğinde bulunan demirbaşlarda meydana gelen hasarları değerlendirmek, personel hatasından kaynaklanan hasar, bakım ve onarım giderlerinin kusurları oranında ilgili personelden tahsil edilmesini sağlamak.
- Araç sürücülerinin ehliyetlerini üç ayda bir kontrol etmek,
- Taşıtları resmi hizmetin ifası dışında hiçbir şekilde kullandırmamak,
- Araçların dosyalarını tutmak,
- Birimin ihtiyaçlarını tespit etmek ve gerekli araç-gereç ve malzemenin temin edilmesini sağlamak.
- Faaliyetleri ile ilgili işlem ve kayıtları tam, doğru ve zamanında tutmak, kayıtların saklanmasını ve gizliliğin korunmasını sağlamak.
- Görev alanı ile ilgili mevzuatı düzenli olarak izlemek.
- Gerektiğinde çalıştığı bölümünde yürütülen diğer faaliyet ve işlemlere yöneticisi tarafından verilen talimatlar çerçevesinde yardımcı olmak.
- İş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uymak.
- Görev ve sorumluluk alanındaki faaliyetlerin mevcut İç Kontrol Sisteminin tanım ve gereklerine uygun olarak yürütmek.
- Yaptığı işin kalitesinden sorumlu olmak ve kendi sorumluluk alanı içerisinde gerçekleştirilen işin kalitesini kontrol etmek.
Görev alanı ile ilgili olarak yöneticisi tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.