Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • YÖNETİM
    GENEL MÜDÜRÜMÜZ
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
    MERKEZ BİRİMLERİMİZ
    TAŞRA BİRİMLERİMİZ
    TEŞKİLAT YAPISI
  • MİLLİ PARKLAR
    KORUNAN ALANLAR
    • MİLLİ PARKLAR
    • TABİAT PARKLARI
    • TABİAT ANITLARI
    • TABİAT KORUMA ALANLARI
    • SULAK ALANLAR
    • YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHALARI
    • KORUNAN ALANLAR ÜCRET TARİFESİ
    FAALİYETLERİMİZ
    DOĞADAN RENKLER
  • AV VE YABAN HAYATI
    FAALİYETLERİMİZ
  • DOĞA TURİZMİ
    ÜLKEMİZİN İNCİLERİ
    BU MEVSİMDE NEREYE GİDİLİR
    MİLLİ PARKLAR UYGULAMASI
  • SULAK ALANLAR
    FAALİYETLERİMİZ
    SUDAN YANSIMALAR
  • DIŞ İLİŞKİLER
    FAALİYETLERİMİZ
    ODAK NOKTASI OLDUĞUMUZ ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER
  • KÜTÜPHANE
    MEVZUAT
    • KANUN
    • YÖNETMELİK
    • GENELGE
    • YÖNERGE
    FORMLAR
    E-KİTAP
    KORUNAN ALAN VE TABİATI KORUMA FAALİYETLERİ İSTATİSTİK RAPORLARI
    TEMEL KAVRAMLAR
    CITES TANIMLAMA REHBERİ
    TÜR EYLEM PLANLARI
  • İSTATİSTİKLER
    KORUNAN ALAN İSTATİSTİKLERİ
    YABAN HAYATI İSTATİSTİKLERİ
    BİYOÇEŞİTLİLİK İSTATİSTİKLERİ
    İSTATİSTİKİ BAĞLANTILAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksDoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü > Haber

DENİZ KAPLUMBAĞALARI ÇALIŞTAYI VE BİLİM KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

13.12.2024 / Gösterim Sayısı : 1572 / Arşiv

Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenen Deniz Kaplumbağaları Çalıştayı ve Bilim Komisyonu Toplantısı 12-13 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. Etkinlikte, deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik önemli konular ele alındı ve geleceğe yönelik stratejiler masaya yatırıldı.

İstanbul Akvaryum ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Genel Müdür Yardımcılarımız Paşa Enver Baysa, Ergül Terzioğlu, DKMP İstanbul Bölge Müdürümüz Fahrettin Ulu, Yaban Hayatı Daire Başkanımız Tuğba Abacı ile İstanbul Akvaryum'un Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu'nun yanı sıra Genel Müdürlüğümüz uzman personeli ile akademisyenler, bilim insanları, sivil toplum kuruluşları ve ilgili sektör temsilcileri katıldı.

Deniz kaplumbağalarının yaşam koşulları, üreme süreçleri ve rehabilitasyon çalışmaları gibi kritik konular hakkında konuşulan toplantıda, deniz kaplumbağalarının korunması ve yuvalama alanlarının sürekliliğinin sağlanması için çözüm önerilerinin geliştirilmesine odaklanıldı.

Genel Müdür Yardımcımız Paşa Enver Baysa toplantıda bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı: “Deniz kaplumbağaları, biyolojik çeşitliliğin önemli bir parçası ve deniz ekosistemlerinin dengesi için kritik öneme sahip. 2024 yılı itibariyle 20 önemli yuvalama alanından toplam 760 binden fazla yavru deniz kaplumbağasını denizle buluşturarak büyük bir başarıya imza attık. Bu çalışmaların, denizlerimizi ve kumsallarımızı koruma konusundaki kararlılığımızı ortaya koyduğu inancındayız."

Deniz Kaplumbağaları Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak da faaliyet gösteren İstanbul Akvaryum'un Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu ise konuşmasında “Denizlerimize ve barındırdıkları ekosistemlere olan ilgimizin yeterli derecede gelişmesi, çevre ve türlerin korunması adına oldukça önemli. Akvaryumumuz, bu farkındalığı oluşturma ve deniz canlılarının ziyaretçilerimiz tarafından keşfedilmesini sağlama misyonunun yanında aynı zamanda Deniz Kaplumbağaları Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak da kritik bir rol üstleniyor. Bugün burada, bu çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Deniz Kaplumbağaları Çalıştayı ve Bilim Komisyonu Toplantısı ile ülkemizdeki deniz kaplumbağalarının korunması için yeni yaklaşımların geliştirilmesine katkı sağladık." dedi.

Fotoğraf Galerisi (3)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Milli Parklara Yönelik Düzenlemeler Resmi Gaze ...
...
2025 Yılında 179 Farklı Türden 34 Bin 360 Kuş ...
...
İstilacı Yabancı Türlerle Mücadelede İlk Kapsa ...
...
Yeni İlan Edilen Alanlarla Birlikte Ülkemizdek ...
...
Dünya Sulak Alanlar Günü Samsun'da Kutlandı
...
Genel Müdür Kadir Çokçetin, Anadolu Ajansı Yıl ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü
  • Adres : T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Beştepe Mahallesi, Alparslan Türkeş Caddesi No:71 Yenimahalle / ANKARA

  • Telefon : (+90 312) 207 5000

  • Faks : (+90 312) 207 59 31

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
N