Endonezya Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve Ulusal Standardizasyon Ajansı tarafından Endonezya’daki eğitim ve kapasitenin geliştirmesine yönelik yürütülen “Helal ve Gıda Güvenliği Uyumluluğu için Mezbaha Standartlarının Geliştirilmesi” projesi kapsamında Genel Müdürlüğümüze çalışma ziyaretinde bulunan Endonezya heyeti ile kesimhanelerde uygulanan hijyen kurallarına ilişkin toplantı gerçekleştirildi.
Hayvan Refahı, Kimliklendirme ve Kayıt Daire Başkanı Dr. Hasan KESKİN toplantının açılışında güvenilir et ve et ürünlerinin üretiminde kesimhanelerdeki hijyen uygulamaların önemine değinerek ülkemize yapılan ziyarete ilişkin memnuniyetini dile getirdi. Konu uzmanı teknik personel tarafından yapılan sunumda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu esas alınarak hazırlanmış Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve mevzuat kapsamındaki uygulamalar hakkında istişarede bulunuldu.