Proje yürütücülüğünü Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu kurumumuzunda ortağı olduğu Farklı Bölgelerden Elde Edilen Arı Sütlerinin Kalite Parametreleri ile Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi ve Depolama Kriterlerinin Araştırılması Projesi kapsamında kurumumuz merkez arılığında kurum personelimizce gerçekleştirilen üretimle elde edilen arı sütleri analizlerinin yapılması için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine, Bursa Gıda ve Yem kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne ve Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Projenin toplam süresi 3 yıl olmakla birlikte 2. yıldaki üretimler tamamlanarak süreç devam ettirilecektir.
Yapılacak olan çalışmayla Türkiye'nin farklı bölgelerinde ki arı sütü üretim potansiyeli miktar ve kalite açısından ortaya konacağı gibi arı ırklarının da arı sütü kalitesine olan etkisi de belirlenecektir. Ayrıca ülkemizde yaygın kullanılan üretim tekniğinin kaliteli arı sütü üretimine uygunluğu tespit edilecektir. Arı sütü üretimi ve tüketimi açısından toplumun daha da bilinçlendirilmesine katkı sağlanabilecektir.