Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde, büyükşehir belediyelerimizin su ve kanalizasyon idareleri, Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Bakanlığımız DSİ Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımlarıyla “Kaynaktan Musluğa İçmesuyu Yönetimi" toplantısı 16 Eylül 2025 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.
Genel Müdürümüz Sayın Afire SEVER, toplantıda kaynaktan musluğa içme-kullanma suyu yönetimi kapsamında; içme-kullanma suyu havzalarının korunması, içme suyunun arıtılması, içme-kullanma suyu güvenliğinin sağlanması, su kayıpları, su verimliliği ve kuraklık sebebiyle yaşanan su sıkıntılarının öneminden bahisle içme-kullanma suyu yönetiminden sorumlu paydaşların işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

Toplantı kapsamında, su ve kanalizasyon idarelerimizin kaynaktan musluğa içmesuyu yönetimine ilişkin uygulamalara yönelik yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca, su ve kanalizasyon idarelerinin merkezi yönetimden beklentileri gündeme getirildi.