Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
  • E-HİZMETLER
    SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞI
    SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
    İSTATİSTİK VE BİLGİ SİSTEMİ
    KAYNAK YÖNETİMİ
  • FAALİYETLER
    SOCMEK
    GÖREVLERİMİZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • YAYINLAR
    BİLGİ DOKÜMANLARI
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksBalıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ AVCILIĞI İLK KEZ GEÇTİ

3.07.2019 / Gösterim Sayısı : 300 / Arşiv
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 628 bin ton su ürünleri üretildiğini belirterek, "Ülke tarihinde ilk kez yetiştiricilikle yapılan üretim, avcılıktan elde edilen miktarı geçti. Geçtiğimiz yıl avcılık miktarı 314 bin 94 ton iken, yetiştiricilik üretimi 314 bin 537 ton olarak gerçekleşti." dedi.
Bakan Pakdemirli, su ürünleri üretiminin avcılık ve yetiştiricilik olmak üzere iki kategoride yapıldığını söyledi.
Türkiye'de yapılan üretimlere bakıldığında 2018'de yaklaşık 628 bin ton su ürünleri üretildiğini belirten Pakdemirli, "Ülke tarihinde ilk kez yetiştiricilikle yapılan üretim, avcılıktan elde edilen miktarı geçti. Geçtiğimiz yıl avcılık yoluyla elde edilen ürün miktarı 314 bin 94 ton iken, yetiştiricilik üretimi 314 bin 537 ton olarak gerçekleşti." ifadelerini kullandı.
Pakdemirli, bu kapsamda toplam üretimin yüzde 35,3'ünün deniz balıkları avcılığı, yüzde 9,9'unun diğer deniz ürünleri avcılığı, yüzde 4,8'inin iç su ürünleri avcılığı ve yüzde 50'sinin ise yetiştiricilik ürünlerinden oluştuğunu kaydetti.
YETİŞTİRİCİLİKTE ÇİPURA, AVCILIKTA PALAMUT 
Üretimi en fazla artan ürünlere değinen Pakdemirli, "Su ürünlerinde 2018'de yetiştiricilikte oransal olarak en fazla artış yüzde 25,5 ile çipurada oldu ve 76 bin 680 ton çipura üretildi. Yüzde 16,9 artış ve 116 bin 915 ton üretimle levrek ikinci sırayı, yüzde 4,4 artış ve 114 bin 497 tonluk üretimle alabalık üçüncü sırada yer aldı." bilgilerini verdi.
Pakdemirli, avcılıkta ise en fazla oransal artışın yüzde 308,1 ile palamutta olduğunu belirterek, bunu yüzde 197,9 artışla lüferin, yüzde 51,6 yükselişle istavritin izlediğini bildirdi.
İHRACAT 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
Geçen yıl su ürünleri yetiştiriciliğinden yaklaşık 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Pakdemirli, bu yıl su ürünleri yetiştiriciliğinde üretim hedefinin 350 bin ton olduğunu sözlerine ekledi.



Son Haberler
...
Türkiye Ve Venezuela Arasında Balıkçılık Ve Su ...
...
251 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Hesaplar ...
...
Bakanımız, Samatya Balıkçı Barınağı'nda Balıkç ...
...
Türkiye Ve Japonya Arasında Su Ürünleri Yetişt ...
...
Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştı ...
...
Türkiye Ve Venezuela Arasında Su Ürünleri Alan ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü
  • Adres : T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ,Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ,Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161 / 1-0 , 06800, Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0312 287 3360

  • Faks : 0312 258 3060

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI